Роман Скрипін та Данило Яневський побували в Острозі

13 Грудня 2017, 10:01
Роман Скрипін та Микола Яневський в Острозькій академії 11013
Роман Скрипін та Микола Яневський в Острозькій академії

Впродовж двох днів, 11-12 грудня, у нашому місті перебували українські журналісти Роман Скрипін та Данило Яневський.

До Острога на запрошенняа свого постійного глядача, острожанина Юрія Дубінчука завтали відомі журналісти екс-голова Незалежної медіа-профспілки України, один із засновників Громадського телебачення, засновник і керівник проекту «Skrypin.ua» Роман Скрипін та телеведучий, заслужений журналіст України, доктор історичних наук, викладач УКУ Данило Яневський. 

Майже усю дорогу від Києва до Острога Скрипін та Яневський вели пряму трансляцію на YOUTUBE-каналі Романа Скрипіна, під час якої говорили про князів Острозьких, Острозьку академію, висловлювали свої очікування та багато іншого.

Відразу по приїзду вони вирушили знайомитись з історією Острога у Краєзнавчому музеї та Музеї Книги та друкарства. Під час екскурсії, яку для гостей проводив старший науковий співробітник Музею книги та друкарства Анатолій Хеленюк, Роман Скрипін вів стрім.

1

 


У вівторок, 12 грудня, Роман Скрипін та Данило Яневський у компанії острожанина Юрія Дубінчука відвідали Національний Університет «Острозька академія». Після змістовної екскурсії університетом журналісти мали півторагодинне спілкування зі студентами академії.

ФОТО: Юрій Дубінчук
ФОТО: Юрій Дубінчук

Зустріч проходила неформальній атмосфері живої розмови. Гостей для аудиторії представив проректор Петро Кралюк. Роман Скрипін і Данило Яневський у виступах заохочували студентів не зважати на обставини та завжди прагнути більшого та йти до поставленої мети. Не оминули журналісти під час розмови і багато болючих питань для нашої держави: війни, корупції, законодавства.

Роман досить коротко охарактеризував стан журналістики в цілому, та розповів про ті проекти, до яких мав відношення (5 канал, СТБ, Громадське).


Данило Яневський, багато говорив про історичні міфи, виданих українців про яких ми, на жаль, забуваємо, про нове покоління, світові тенденції, нові можливості та багато іншого. Також він наголосив, що ключовим критерієм для успішності людини є її свобода.


 

- Ви покоління яке має свободу бути собою. Адже саме це є найбільшою цінністю та можливістю для самореалізації. Усі ми маємо право на вибір. Роман Скрипін як і я реалізуємо свій вибір таким чином, що розпочавши якусь справу не мислимо категоріями заробити якомога більше грошей. Ми мислимо проектами, які змінюють нас особисто і все навколо нас. Якщо кожен з нас перестане нарікати, і буде творити хоча б мінімум добра навколо себе і для себе, це дасть колосальний поштовх для розвитку нашого суспільства, – підкреслив у своєму виступі Данило Яневський.

 

Інна СОБКО

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024