Острозька академія підписала договір про співпрацю з одим із найбільших університетів Туреччини

08 Грудня 2017, 09:36
3378
Делегація гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» вирушила до Туреччини, де відвідали Університет Ататюрка в Ерзурумі задля підписання договору про співпрацю із теологічним факультетом.
 
Університет Ататюрка в Ерзурумі – це один із найбільших університетів Туреччини. Факультет теології заснували ще в 1971 році. Його метою є вивчення та викладання основ ісламської теології, філософії та культури, а також розробка методики навчання релігійної культури та етики, повідомляє сайт ОГО.

 
 
Під час візиту викладачів Острозької академії відбулися зустрічі із ректором Університету Ататюрка, керівництвом теологічного факультету, завідувачами кафедр. Відбувся спільний науковий семінар, на якому обговорювалися теологічні проблеми сучасності. 

Підписаний між двома факультетами договір передбачає можливість обміну студентами, проведення спільних наукових досліджень, підготовку та реалізацію освітніх програм, обмін досвідом в навчальній та науковій діяльності. 



- Гуманітарний факультет надзвичайно зацікавлений налагодженням співпраці із закордонними університетами. Одне із стратегічних завдань, які перед собою ставимо, – дати нашим студентам можливість пізнати освітні традиції та сучасні освітні “ландшафти” наших сусідів. Попередні домовленості уже є, а тому я сподіваюся, що уже незабаром наші студенти філософи, релігієзнавці та культурологи відвідають Університет Ататюрка в рамках обмінної програми, познайомляться з релігійними традиціями, освітньою системою та культурою Туреччини. Заплановано також візит турецьких науковців до Острозької академії та проведення спільного наукового симпозіуму, - розповідає декан гуманітарного факультету Дмитро Шевчук.

Завдяки співпраці між гуманітарним факультетом НаУОА та факультетом теології Університету Ататюрка в Ерзурумі відбуватимуться різноманітні наукові заходи – конференції, семінари, симпозіуми. Зокрема, уже на весну 2018 року заплановано спільний міжнародний симпозіум «Релігія в сучасному світі: позитивна взаємодія ісламу та християнства». 

 

Разом з тим, налагодження співпраці із турецьким університетом має значення не лише для гуманітарного факультету, але й для розвитку Центру ісламознавчих досліджень Національного університету «Острозька академія». 


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024