Пацієнти психіатричної лікарні недоїдають – результати розслідування

28 Листопада 2017, 12:53
6870

Здолбунівська місцева прокуратура провела перевірку додержання вимог законодавства у комунальному закладі «Острозька обласна психіатрична лікарня» Рівненської обласної ради та виявила порушення та прорахунки в організації роботи психіатричного закладу.

У лікарні не дотримано встановлених норм харчування для хворих, енергетична цінність якого становить на одного пацієнта 2000 кКл на добу (при нормі  2400–2500 кКл), – повідомляє IA ZIK.

Серед інших порушень, що їх виявили прокурори, – недотримання адміністрацією закладу протипожежних вимог та правил. Зокрема, у приміщенні відсутні автоматична пожежна сигналізація, евакуаційне освітлення з незалежним від основного живленням тощо.

Як зазначається в повідомленні прокуратури Рівненщини, порушення та недоліки стали можливими не лише внаслідок несумлінного ставлення посадових і службових осіб лікарні до виконання своїх службових обов’язків, а й через недостатнє фінансування психіатричної лікарні.

Про результати проведеної перевірки прокуратурою інформовано Рівненську обласну раду, а також звернуто її увагу на необхідність затвердження в повному обсязі видатків на організацію харчування та належного забезпечення протипожежних заходів у лікувальному закладі.

Коментарі
28 Листопада 2017, 23:58
Які недоліки??? Виявили... Профінансуйте нормально,а тоді вимагайте від посадових осіб.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024