Острог долучився до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

26 Листопада 2017, 12:28
3126

Напередодні Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, 24 листопада 2017 року, в приміщенні Острозької міської ради, за участю заступника міського голови Оксани Ситницької, організували тематичний прес-брифінг, присвячений старту кампанії «16 днів проти насильства».

Щорічну акцію, яка відбувається упродовж 25 листопада – 10 грудня, ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Кольором акції є помаранчевий – символічний колір світлого майбутнього

На зустрічі говрилося про проблеми подолання ґендерного насильства.

Відділом у справах сім`ї виконавчого комітету Острозької міської ради розроблено план заходів, які будуть проводитися за участю представників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, відділу освіти, правоохоронних органів, та інших міських структур.

Фахівцями з соціальної роботи проводиться інформування серед навчально-виховних закладів та населення міста з метою попередження домашнього насильства, організація активних форм профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві.

Острог долучився до інших міст України, приміщення Острозької міської ради підсвітили помаранчевим кольором на знак початку Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

За даними досліджень близько 95% потерпілих від домашнього насильства – жінки, в 75% випадків від домашнього насильства страждають діти. 30–40% звернень до правоохоронців стосуються домашнього насильства.


 

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків; 
- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства; 
- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства; 
- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.


 

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

- 25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок 
- 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом 
- 2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством 
- 3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями 
- 5 грудня - Міжнародний день волонтера 
- 6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі 
- 9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією 
- 10 грудня - Міжнародний день прав людини

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром