Docudays UA: в Острозі покажуть фільми про перемогу Джамали та справу Олега Сенцова

24 Листопада 2017, 17:57
3602

В Острозі відбудуться відкриті покази документальних фільмів «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» та «Боротьба Джамали». Усі бажаючі зможуть переглянути фільми  27 і 29 листопада.

Ці кінопокази проводить РОГО «Комітет виборців України» в рамках 14-ого Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

У понеділок можна буде переглянути стрічку «Боротьба Джамали». У цій стрічці шведська журналістка Елін Йонссон фіксувала життя співачки і її сім’ї в Україні та Криму, розповідаючи трагічну історію родини та про її нинішні складнощі, пов’язані з окупацією. Через особистий і сильний портрет Джамали, а також пісню «1944», фільм звертається до історичних подій, депортації кримських татар і до сьогоденної політичної проблеми.



А в середу демонструватимуть фільм «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова». Він показує судовий процес над українським режисером, активістом Євромайдану, кримчанином Олегом Сенцовим. Після анексії Криму Росією він став активним противником окупації. У травні 2014 року його заарештували співробітники російської служби безпеки, висунули йому звинувачення у плануванні теракту та перевезли до Москви. Після більш ніж року перебування під вартою, його засудили до 20 років ув’язнення попри той факт, що він давав свідчення під тиском, а доказів було недостатньо. Своєї провини Сенцов не визнав.


 

Обидва покази відбудуться в Національному університеті «Острозька академія» за адресою: м. Острог, вул. Семінарська, 2, аудиторія П-5.
Початок кожного з показів – о 16:00.

Запрошуємо всіх зацікавлених на перегляд фільмів. Вхід – вільний.

14-ий Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA розпочався в Рівненській області з 22 листопада і триватиме до 15 грудня. Регіональним координатором фестивалю на Рівненщині є РОГО «Комітет виборців України». Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024