Двоє острожан стали лауреатами літературної премії імені Михайла Дубова

22 Листопада 2017, 20:19
6603

Юрій Матвійчук та Наталія Криловець цьогоріч стали лауреатами літературної премії імені Михайла Дубова.

До Центральної міської книгозбірні Рівного завітали гості та користувачі на вручення щорічної літературної премії імені Михайла Дубова аби привітати та поспілкуватися з лауреатами 2017 року. Про це повідомляють на сторінці Центральна міська бібліотека Рівненської ЦБС.

Премію заснувала Рівненська обласна організація Національної спілки письменників України з метою підтримки творчої молоді і для увічнення пам’яті поета Михайла Дубова (1958—1991) у 2011 через 20 років після смерті письменника, а ініціатором заснування був письменник, український поет, кандидат філологічних наук, доцент, відмінник освіти України, член Національної спілки письменників України Анатолій Криловець. 

Премія присуджується за найкращий літературний дебют — книжку минулого чи поточного року, або перші три книжки, в номінаціях «Поезія», «Проза», «Літературна критика і літературознавство».

До участі в конкурсі на здобуття премії імені Михайла Дубова допускаються особи до 33 років, які народилися, проживають або працюють (навчаються) на території Рівненської області і їх твори написані українською мовою. Саме у 33 роки пішов з життя Михайло Дубов, не будучи визнаним за життя.

Цьогоріч лауреатами стали: Юрій Матвійчук у номінації «Поезія» за книгу поезій «Хамелеон»,  Ксенія Циганчук у номінації «Проза» за книгу-роман «Коли приходить темрява»,  Наталія Криловець у номінації «Літературна критика і літературознавство» за літературну критику та упорядкування україно - канадського альманаху «Крила». 



 

«Мені дуже приємно отримати цю премію. Це своєрідне визнання мого таланту. Збірку назвав «Хамелеон», тому що між людиною та хамелеоном є багато спільного. Людина як і хамелеон змінює свій окрас відповідно до обставин. Хочеться подякувати спілці письменників Рівненщині за підтримку у всіх творчих починаннях», – каже лауреат премії Юрій Матвійчук.

Вручити дипломи, нагрудні значки лауреата та грошові премії прибули голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірина Баковецька та депутат обласної ради Алла Черній. Також привітала присутніх з подією та відзнаками директор Рівненської централізованої бібліотечної системи Вікторія Гупалюк, а працівники бібліотеки підготували вітальну інсталяцію, створивши з книг святковий «торт» та представили добірку з книг і публікацій лауреатів попередніх років. 



 

Пам’ять земляків письменників Михайла Дубова та Анатолія Криловця вшанували хвилиною мовчання, а потому запросили до слова дружину Михайла Дубова пані Галину

Дипломи і відзнаки стануть новим поштовхом до злетів та нових книг у творчому житті молодих письменників, а літературні полиці поповнять нові книги. 
 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром