Острожани поділилися спогадами про Революцію гідності

22 Листопада 2017, 18:26
3002

У центральній районній бібліотеці, із нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи, відбулася тематична година «Майдан очима очевидців». На захід були запрошені учасники Євросайдану Шевчук Ольга та Зеленчук Володимир.

«На Євромайдані загинуло багато моїх побратимів. Ніхто не міг подумати про те, що буде силові протистояння, але у 6.00 ранку передзвонили і сказали, що майдан залитий кров’ю. Очевидці розповідали, що за декілька годин перед штурмом приїжджали прості поліцейські та патрульні і вивозили людей з майдану щоб врятувати їм життя з словами і проханнями тікати з відси чим швидше, тобто напад на людей був спланований і про нього вже знала заздалегідь» - розповідає Ольга Шевчук.


 

Важко згадував свою історію Зеленчук Володимир. Із сльозами на очах розповідав про своїх побратимів, про тих безневинних «дітей», які відважно стояли за свою європейську державу. Розповів і про молодих хлопців, які одразу після закінчення майдану пішли на війну і до сьогодні воюють там. 
Хвилина мовчання за загиблими, задушевні пісні про історію того часу і батьківські втрати. На заході не було жодної людини, яка б залишилась байдужою до почутого, йдеться на сторінці Острозької РДА в мережі фейсбук.


 

На завершення голова Острозької районної адміністрації Богдан Турович зазначив: «За 26 років Україна вже встигла пережити дві революції і двічі в народу хотіли щось забрати. У 2004 – хотіли забрати право голосу, у 2013 – хотіли забрати право вибору, але їм це не вдалося. Ціною життя та кров’ю ми знову вибороли свій вибір і продовжуємо доводити всьому світу свою незалежність і нескореність. Але сьогодні нам треба зробити висновки, тому що це історія, яка повинна нас навчити, в першу чергу, єдності та згуртованості і ніколи не дозволяти розтоптати гідність і забрати право на свободу».

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024