На Острожчині виміряли рівень радіації за жовтень

17 Листопада 2017, 14:09
3151 Джерело: bagnet.org

Рівень дози гамма-випромінювання в повітрі у жовтні Острожчини становить 10 мкР/год.

Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

ДУ «Рівненський ОЛЦ МОЗ України» здійснює моніторингові дослідження потужності експозиційної дози гамма-випромінювання в повітрі по контрольних точках Рівненської області. Дані дослідження проводяться на території обласного лабораторного центру та на території відділів та лабораторних відділень в одному і тому ж місці в один і той же час для достовірності результатів.

За проведеними замірами дози гамма-випромінювання вираховується середній показник за місяць. Результати досліджень свідчать, що розподіл середньомісячної потужності експозиційної дози гамма-випромінювання у вересні поточного року на території Рівненщини не перевищує природного фону.

Розподіл середньомісячної потужності експозиційної дози гамма-випромінювання на території Рівненщини у вересні 2017 року:


 

Результати досліджень свідчать, що розподіл середньомісячної потужність поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання у жовтні поточного року на території Рівненщини не перевищує природного фону, який складає 8 –16 мкР/год для території України.

Нагадаємо, що допустима норма радіації – 25-30 мкР / год.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024