Марина Порошенко в Острозькій академії говорила про роль мови в українському суспільстві

09 Листопада 2017, 19:19
7916

У четвер, 9 листопада, під час робочого візиту на Рівненщину Острозьку академію відвідала Марина Порошенко, дружина чинного Президента України.

Як і зазвичай, гостю зустрічали театралізовані княжна Гальшка та Василь-Костянтин Острозькі.

Під час короткої екскурсії університетом Марина Порошенко відвідала Студентсько-викладацький храм преп. Федора Острозького, оглянула колекцію стародруків НаУОА, узяла участь у відкритті виставки «Верета» закарпатських мисткинь.

2











 

У процесі короткого спілкування зі студентами, які чекали приїзду Першої леді на подвір'ї університету, Марина Порошенко зауважила:

Переконана, що ця молодь не майбутня еліта України. Це теперішня еліта!


Також дружина Президента виступила як спікер третьої платформи міжнародного проекту «Острог Forum-2017», де йшлося про українську мову в системі національної безпеки.

Мовне питання завжди було актуальним для України, а в часи спекуляції з боку країни-агресора, воно набуло особливої ваги. Анексія Криму та окупація Донбасу показали очевидний вплив мови на безпеку країни. Ми усвідомили, що мовний кордон — це найважливіший кордон в інформаційній війні. Сьогодні нашим спільним завданням має стати розуміння статусу української мови, а також розвиток і зміцнення престижу рідної мови, адже саме мова - важливий об'єднуючий чинник будь-якої нації, – уважає Марина Порошенко.




 

Також перша леді спільно з Олексієм Муляренком нагородила переможців конкурсу «Рідна мова у контексті творчості Уласа Самчука (герменевтичні аспекти)», а насамкінець традиційно отримала  в подарунок від ректора Ігоря Пасічника та професорсько-викладацького колективу мед і книги.

 

Галина МАКСИМЧУК

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024