В Острозькій академії обговорюють актуальні проблеми української мови

09 Листопада 2017, 15:08
4601

У четвер, 9 листопада, в Острозькій академії розпочалася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми культури української мови і мовлення». Такий захід в університеті відбувається уже вшосте. 

Після святкового молебню з вітальним словом до гостей конференції звернулися Ігор Пасічник, доктор психологічних наук, професор, академік АН ВШ України, Герой України, ректор Національного університету «Острозька академія» та Іван Хом'як, доктор педагогічних наук, професор, академік АН ВШ України, завідувач кафедри української мови і літератури НаУОА.

Президентам, які приїздять до Острозької академії, я завжди кажу, що Україна має дві столиці – російськомовний Київ та україномовний Острог. Мабуть, не випадково ви сьогодні зібралися тут, у першій інтелектуальній оазі Східної Європи, інтелектуальному центрі відродженої України, щоб обговорити актуальні питання української мови. Щиро прагну, щоб сьогоднішній захід мав результати не тільки плідного спілкування, наукових публікацій, а й певні напрацювання, які зміцнять статус української мови як державної, – звернувся до присутніх Ігор Пасічник.


1




1

 

Конференція триватиме впродовж 9-10 листопада. У 5 секціях буде обговорено специфіку мовних норм на фонетичному і лексичному рівнях, культуромовні особливості граматичного ладу української мови, пріоритетні напрями розвитку шкільної лінгводидактики, інноватику лінгвістичної освіти у ВНЗ, філософську проблематику в українській літературі.

 

Галина Максимчук

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024