52-річний чоловік отруївся грибами
Днями до реанімації Острозької центральної районної лікарні госпіталізовано 52-річнного мешканця села Хрінів Острозького району.
Чоловік отруївся грибами.
Стан потерпілого, як передає Rvnews, середньої тяжкості.
Щоб уникнути отруєння грибами, варто дотримуватися таких правил:
1. Набагато безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, адже там вони проходять відповідний контроль;
2. Якщо вирушили до лісу, то:
- ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;
- якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його не брати;
- намагайтесь шукати і збирати губчасті гриби «білі», «бабки», «моховики». В наших широтах серед них найменша кількість отруйних;
- якщо зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготовки;
- при приготуванні страв із грибів, їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;
- не вживайте сирих грибів;
- перед приготуванням будь-якої страви, гриби необхідно відварити у підсоленій воді впродовж 10-15 хвилин;
- готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді;
- не давайте грибів маленьким дітям;
- ніколи не застосовуйте «домашні» методи визначення отруйності грибів із використанням цибулини або срібних ложок – вони помилкові;
3. Якщо отруєння все ж таки виникло, або є його симптоми, негайно промийте шлунок слабким соляним розчином і обов’язково зверніться до лікаря.