На часі: зміцнити імунітет допоможе імбир

31 Жовтня 2017, 17:24
3059

З настанням холодів як ніколи актуалізується питання зміцнення імунітету за допомогою природних засобів. Сьогодні в рубриці «На часі»  Район.Острог  розповість, як зміцнити імунітет за допомогою імбиру.

Імбир може зайняти одне з головних місць у списку засобів, здатних підвищити імунітет і підвищити стійкість організму до різних інфекцій. Варто відзначити і той факт, що завдяки імбиру покращується травлення, нормалізується кровообіг і живлення тканин.

Весь секрет лікувальних властивостей кореня криється, звичайно ж, у складі, а це:
• камфин,
• феландрин,
• гінгерол,
• борнеол.
 У великій кількості разом з імбиром в організм потраплять вітаміни С, А, В1, В2, магній, солі фосфору, натрій, цинк і калій.

Найбільш простим способом вживання імбиру є приготування ароматного чаю. Такий напій можуть уживати як дорослі, так і діти.
Для його приготування очищений корінь імбиру натріть на дрібній тертці і залийте двома літрами води. Вимірювати корінь імбиру прийнято сантиметрами, для цього рецепту буде достатньо двох сантиметрів.
Покращити та урізноманітнити смак можна за допомогою лимона, цукру, кориці, кардамону або гвоздики, додавши їх за смаком. Цукор можна замінити медом. Додавати його варто, коли напій стане не дуже гарячим, щоб мед не втратив своїх властивостей.

Пити імбирний напій можна і з'єднавши його зі звичним для нас чорним або зеленим чаєм. Для двох порцій достатньо буде тертого імбиру в кількості однієї чайної ложки, двох чайних ложок чайної заварки, лимонного соку та меду - 2 столові ложки. Всі інгредієнти крім меду, змішайте і залийте окропом, процідіть і додайте мед. Приємного чаювання!


Крім того, імбиру під силу підняти настрій нарівні з гірким шоколадом. Приготувати ласощі (зацукрований імбир) можна самостійно. Для цього нарізаний корінь імбиру, залитий холодною водою, поставте на плиту і кип'ятіть упродовж півгодини. Ця процедура потрібна для того щоб корінь став м'яким. Потім посипте його цукром і зберігайте в холодильнику, влаштовуючи собі смачне чаювання.

 

Пам'ятайте, що, незважаючи на всі позитивні якості імбиру, вживати імбир для підняття імунітету можна не всім. Варто бути обережними мамам, які годують малят грудьми; людям, які хворіють виразковим колітом, жовчнокам'яної хворобою і виразкою.

Будьте здорові!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром