Петро Кралюк презентував у Рівному нову книгу про Богдана Хмельницького

30 Жовтня 2017, 19:22
3523

В Арт-ательє Георгія Косміаді в Рівному 30 жовтня відбулася презентація нової книги  Петра Кралюка «Богдан Хмельницький: легенда і людина»..

Зустріч відбувалася в своєрідному камерному форматі. До Арт-ательє прийшли гості– музейники, журналісти, які в щирій, невимушеній атмосфері дискутували, обмінювалися думками щодо, без сумніву, величної постаті в українській історії Богдана Хмельницького.


 

Петро Кралюк  — доктор філософських наук, професор, перший проректор Національного університету «Острозька академія» - розповів про свою нову книгу, в якій він по-новому трактує постать Богдана Хмельницького

Автор у першій частині говорить про те, як образ цього козацького ватажка трактувався в українській, польській, російській, єврейській, турецькій і татарській культурах. Петро Михайлович показує, як відбувалася міфологізація цього історичного діяча.

Друга частина книги — спроба подати неміфологізовану біографію Хмельницького, відобразити його діяльність як у широкому геополітичному контексті, так і в контексті подій на українських землях першої половини й середини XVII ст. 


 

Автор: Лілія Толстуха    

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром