Студенти Острозької академії обговорили плюси та мінуси туризму в маленькому місті

26 Жовтня 2017, 12:56
4000

У  понеділок. 23 жовтня, відбулося перше заняття із курсу «Теорія та практика туризму», яке провела керівник  «Туристично-інформаційного центру» Олеся Гощук.

Говорили про  перші туристичні фірми, витоки туризму та його різновиди. Це дозволило налаштуватися на роботу, адже найближчі півроку учасники спробують себе в ролі туроператорів і екскурсоводів. За словами Олесі Гощук, навчання передбачає поєднання теорії і практики - вивчення загальних речей на конкретному прикладі Острога.

 «Мені подобається, коли така неформальна обстановка! Ніхто не боїться висловлювати свої думки, не соромиться помилятися.  Тут усі  заради того, аби отримати знання, поділитися досвідом і зробити щось корисне та цікаве. Ми поговорили про туризм загалом, із чого розпочалася  туристична галузь і що треба для початку планування подорожі», - зазначила пані Олеся.


 

Учасники активно брали участь в інтерактивних завданнях, обговорювали проблеми туризму не тільки в Острозі, але й на Острожчині. Працюючи в командах, вони пропонували ідеї щодо вдосконалення стратегії туристичного розвитку на 3 найближчі роки, а також дискутували щодо плюсів та мінусів туризму у невеликому місті.

«Під час першої вступної лекції цілком вичерпно проговорили про причини та мотиви подорожування, а також дізналися про першовідкривача туристичної фірми - Томаса Кука. Саме це і було поштовхом до створення  сучасної туристичної індустрії. Сьогодні ця дисципліна входить у десятку найпопулярніших серед студентів не лише в Україні, а й за її межами. Ще проаналізували стан туризму в місті та спроектували наступні кроки щодо поліпшення туристичної ситуації в цілому», - поділилася своїми враженнями Марина Шевчук.


 

Формально курс поділятиметься на частини. Наступним буде блок про історію міста. Учасникам проведуть екскурсії Острогом (денні та нічні), аби кожен зміг почерпнути нову інформацію про містечко.


 

Автор: Олеся БОРОВЕЦЬ

Фото Наталії ВЕЛЯНИК

Коментарі
26 Жовтня 2017, 16:09
Хорошее дело. Думаю, что туризм в Остроге ждет большое будущее. Острог еще недостаточно известен в <br/> европейских ( в т.ч. славянских) странах, его роль в становлении государственности, культуры и православии еще предстоит раскрыть.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024