Письменниця Ксенія Заставська презентувала в Острозі три книги

21 Жовтня 2017, 16:00
6676

У середу 18 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася творча зустріч з письменницею Ксенією Заставською (Оксаною Присяжнюк).

Письменниця проживає в Одесі, хоча малою батьківщиною вважає Острожчину, звідки походить її тато. Зокрема її бабця із с. Новородчиці, а велика родина зараз проживає в Острозі, пише «Замкова гора».

Під час презентації острожани могли ближче познайомитися із творчістю письменниці та дізнатися більше про її книги.


 

Для острожан пані Ксенія презентувала три свої творіння:

  • «Талісман кохання» – роман, у якому основна подія відбувається в Литві. Головна героїня опиняється у вирі політичних і воєнних подій сорокових років.
  • «STECK. Мережива життя» – історія з Одеси. Письменниця поєднує кохання та детективне розслідування.
  • «Veto на щастя» – роман, у якому події розгортаються в Острозі.

«Я була вражена емоційністю в спілкуванні, авторка відчувала аудиторію і вміло з нею працювала. Ми отримали три книги авторки із автографом. Просто знахідкою для нашої бібліотеки є книги письменниці, оскільки в них згадується Острог. Тож, книги займуть почесне місце в рубриці «Краєзнавство». Авторка пообіцяла невдовзі завітати із презентацією книги до Острозької районної бібліотеки», – ділиться враженнями працівник Острозької районної бібліотеки Олена Ламах.


 

Письменниця мала досвід публікування в Москві, але зараз пише романи виключно українською.

«Зараз я готую книгу про події в Криму. У ньому проводяться паралелі між Одесою, щоб показати життя та позицію місцевих. Також збираю матеріал, який охоплює період з кінця 19 століття, польське повстання та життя поляків на українських землях»,– розповідає письменниця, пише Острог.Інфо

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024