Історія відродженої Острозької академії в оригіналах

20 Жовтня 2017, 12:21
3169

Перший студентський, реферат декана гуманітарного факультету і фотографії початку 90-х років минулого століття – це лише частина експонатів, представлених на святковому ярмарку до Дня Острозької академії, 19 жовтня.

Усі експонати були зібрані за час проведення акції «Подаруй музею експонат».

Більша частина речей – надані ректоратом для виставки: перші документи, чорно-білі фото, друкарська машинка, чашка і лампа, яка стояла на старому, але ще міцному робочому столі.



 

«На фото частина ректорського столу з інсталяції: совєтській стіл, скло, під яким фото, перші документи, друкарська машинка. Чи думали вони тоді, що творять нову історію? Що через 23 роки їх речі будуть експонатами? Наврядчи. Вони робили те, в що вірили. Не більше, але цього було досить. Наше покоління так багато читає про мотивацію, продуктивність, прокрастинацію, тайм менеджмент, а важлива лише віддана праця і віра, віра в свою справу, віра в людей, які поруч, віра в себе», - пише на своїй сторінці у Facebook Анастасія Драчук, волонтер музею історії Острозької академії.

Також серед експонатів є картина – подарунок від першого випуску бакалаврів відновленої академії, перший випуск академічної газети, датований липнем 1997 року, вивіска і вступний тест факультету суспільних наук.



 

Акція «Подаруй музею експонат» організована музеєм історії Острозької академії та мала на меті зібрати від працівників та студентів університету речі, які допомогли б відтворити новітню історію вузу. Усі фотографії, книги та інші надані речі поповнили фонд музею історії Острозької академії.






 

Автор: Наталія ВЕЛЯНИК, фото авторки

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024