«Концерт - мозаїка» пройшов в Острозькій академії

19 Жовтня 2017, 21:20
4613

«Концерт – мозаїка» відбувся у Національному університеті«Острозька академія» 19 жовтня. 

Захід пройшов в рамках святкування Дня університету. Для глядачів виступили відома українська скрипалька Лідія Футорська, акордеоніст Сергій Хоровець та сопілкарка Божена Корчинська.

Послухати українських музикантів прийшли студенти, викладачі, працівники академії та містяни. Музиканти виконували твори барокової музики, зокрема Йоганна Себастьяна Баха, Антоніо Вівальді та Вольфгана Амадея Моцарта. 


 

«В мене дуже приємні, теплі враження від університету. Я в захопленні, оскільки раніше лише чула про академію, але не знала, що це справжній  центр європейської освіти в Україні. Це зовсім інший світ. Я бажаю, щоб Острозька академія тримала свої стандарти і нехай її високий політ розправляє крила всім студентам», – каже сопілкарка Божена Корчинська.


 

Скрипалька Лідія Футорська зазначила, що їй надзвичайно приємно виступати в Острозькій академії:  «Я багато разів була в Острозькій академії. Сьогоднішній концертний вечір дуже теплий у всіх сенсах, зокрема у плані температури. Люди мабуть своїм диханням, серцями та емоціями зігріли цей зал. Мені завжди було приємно грати в академії. Але сьогодні особливо. Певно тому, що ми виконували досить не типову програму, я б сказала, експериментальну. Це був мікс української сопілки, скрипки та акордеону. Дуже цікаве українське, близьке для нас поєднання. Ми намагалися приблизити звучання   сопілки та акордеону до класичної манери виконання. А потім  трішки «пошаліли» у творі І. Караби для скрипки соло.  І закінчили концерт відомими хітами, легкою музикою для публіки. Але як для мене, це все було в дозованій добрій мірі».


 

Студенти теж залишилися задоволені концертом їх підкорили талант та вправність виконавців.

«Такі заходи сприяють всебічному розвитку всіх студентів нашого університету. На таких подіях мене наповнює енергія, відчувається неймовірне піднесення. Від прослуханої музики у мене з’являється натхнення та мотивація. Вдячна тим виконавцям, що подарували це свято музики», – поділилася своїми враженнями студентка Алісія Ширяєва.


 

Студент-історик Максим зазначив, що завдяки концерту відкрив нові таланти в українській музиці: «Маю дуже позитивні враження від концерту. Раніше з класики слухав лише оперу. Завдяки  сьогоднішньому концерту дізнався багато нового,  відкрив для себе  талановитих українських музикантів, насолодився їхнім  розкішним виконанням,   глибиною української і європейської класичної гри на скрипці, сопілці та акордеоні». 


 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК та Катерина КРАВЧУК

ФОТО: Катерина КРАВЧУК

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024