В Україні запустили медичну реформу: що нового для острожан

19 Жовтня 2017, 19:30
3296 Джерело: https://ostroh.rv.ua/news/7200/7950

У четвер, 19 жовтня, Верховна Рада України підтримала рішення, які започатковують медичну реформу в Україні.

Так, за ухвалення урядового законопроекту №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», який розглядався в сесійній залі протягом трьох днів, в цілому проголосували 240 народних депутатів.

Парламентарі також підтримали за основу технічні зміни до Бюджетного кодексу, які дозволять запровадити ухвалені ініціативи. Коментуючи рішення, Міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун відзначала, що йдеться, передусім, про запровадження принципу «гроші йдуть за пацієнтом» з перехідним періодом до 2020 року, а також фіксацію ролі державного та місцевих бюджетів у системі охорони здоров'я. Таким чином, буде започаткована конкуренція за пацієнтів, підвищиться якість послуг в медичних закладах. Це також дозволить відійти від ручного керування фінансами і запровадити гідну оплату праці лікарів.

Президент Петро Порошенко відзначає важливість старту медичної реформи, яка зробила ще один крок – схвалення Верховною Радою в першому читанні внесеного ним проекту Закону «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості».

 Давши старт медичній реформі Верховна Рада зробила ще один важливий крок – прийнято також в першому читанні внесений Президентом Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості- зазначив Петро Порошенко у коментарі на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Заклади охорони здоров’я та їх відділення будуть укомплектовані необхідним обладнанням і набором ліків. Сільські лікарі отримають стимулюючу оплату праці і гідні умови для життя. На допомогу жителям села прийде телемедицина, консультування найкращих фахівців»- підкреслив Президент.

За його словами, цей Закон вже має фінансовий ресурс. «Державний бюджет України на 2017 рік вже передбачає виділення 4 млрд грн. на оновлення сільської медицини. Вимагаю, щоб вже в цьому році мешканці сіл відчули реальні зміни на краще», - зазначив Петро Порошенко.

Коментарі
19 Жовтня 2017, 23:06
І що ж нового для острожан? Хай би Веляник доступно пояснив...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024