До Дня Острозької академії студенти прослухали лекцію про її новітню історію

19 Жовтня 2017, 11:30
2906

У четвер, 19 жовтня, студенти НаУ «Острозька академія» прослухали лекцію про історію свого навчального закладу.

Захід приурочений святкуванню Дня університету. Першокурсники усіх спеціальностей відвідали лекцію під назвою «Історія Острозької академії: минуле і сучасне». Лекторами стали декілька викладачів ОА, тому що одночасно провели 3 такі лекції поділивши першокурсників на 3 групи.

«Головними принципами виховання студентів за часів князя Василя-Костянтина Острозького були духовність та освіченість. Зараз же девізом Острозької академії, який заклав ректор Ігор Демидович Пасічник, є «Глибокі знання, патріотизм та висока духовність». Сучасна Острозька академія стала правомірною спадкоємицею своє попередниці слов'яно-греко-латинська академії 1576 року», – зазначив лектор Андрій Смирнов.

«Лекція була дуже пізнавальною. Я дізналась багато нового для себе про академії. Пишаюся, що є студентом цього вищого навчального закладу. Бути її випускником дуже престижно. Важливо проводити такі лекції, тому що потрібно знати про місце, в якому ти навчаєшся, усе, зокрема його сучасну історію», – прокоментувала першокурсниця Анастасія Фещук. 

Нагадаємо, що урочистості  до Дня акдемії розпочнуться з 10:30 та триватимуть до 18:00.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024