Острозькі школярі та студенти можуть взяти участь у конкурс філософського есе

17 Жовтня 2017, 11:27
4577

Кафедра культурології та філософії Національнjuj університетe «Острозька академія» запрошує учнів 9-11 класів та студентів вищих учбових закладів взяти участь у Всеукраїнському конкурсі філософсько-культурологічного есе.

Конкурс проводиться традиційно в рамках відзначення Всесвітнього дня філософії за регламентом ЮНЕСКО. Цього року традиційний круглий стіл, який відбудеться в НУ «Острозька академія» з нагоди Дня філософії, буде присвячено 295-річчю з дня народження Григорія Сковороди.

Темою есе органызатори пропонують вибрати один із запропонованих висловів:

«Як сіль без смаку, як колір без природного свого духу,а око без зіниць, так несродна діяльність завжди чогось-то тайного позбавлена. Але це тайне і є голова, а називається грекою το πρεπον, краса, і не залежить від науки, але наука від нього.»

«Премудрості справа в тому полягає, щоб зрозуміти те, в чому щастя – ось праве крило, а чеснота трудиться знайти...ось і ліве. Без цих крил ніяким чином не можна вирватись і взлетіти до благополуччя. Премудрість – як гостродальнозряче орлине око, а чеснота – як мужні руки з легкими оленячими ногами. Це божественне подружжя живо зображене цією байкою.»

«Якщо в твоєму домі скарб заритий, а ти про те не знаєш, слово в слово, як би його і не бувало. Отож, пізнай самого себе, віднайти себе самого і знайти людину – це все одне означає.»

Есе слід подати на кафедру культурології та філософії  НаУОА (вул. Семінарська 2, м. Острог, Рівненська обл. 35800) або надіслати
на e-mail [email protected]  до 3 листопада 2017 року
Переможці у конкурсі отримають цінні призи, а найкращі есе будуть опубліковані на сайті www. kulturolog.org.ua
За додатковою інформацією звертайтеся: +38 098 781 47 64 – Шляхова Ольга Анатоліївна

ДЕТАЛІ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ У ФАЙЛІ - ЗАВАНТАЖИТИ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром