Деталі ДТП: хлібовоз збив чотири корови

09 Жовтня 2017, 15:03
14953

На мості у селі Вельбівно у неділю, 8 жовтня, трапилося ДТП у якому загинуло чотири корови.

Наїзд на тварин здійснив 23-річний житель села Святець (Теофіпольського району) Хмельницької області.

Як повідомляють острозькі поліцейські, молодий чоловік рухаювся на вантажному автомобілі марки «Мерседес - Бенц - 308» не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечну швидкість руху, тому невпорався з керуванням. Через це здійснив наїзд на тварин, а саме на чотири корови, внаслідок чого автомобіль отримав механічні пошкодження, а тварини загинули.

На водія, який внаслідок ДТП не постраждав, склали адміністративний протокол за частиною 1 статті 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, власникам загиблої худоби винуватець ДТП відшкодовуватиме збитки у порядку цивільного судочинства.

3


2

 




 

 

 

Коментарі
09 Жовтня 2017, 21:00
Так,як пастухи переганяють їх,то це жах,ті крорви і намашини вискакують і рогом деруть і потім шукай крайнього.
09 Жовтня 2017, 21:24
Їхав там же за день до дтп. Зробив зауваження для пастуха, щоб контролював корів, реації нуль, ще огризалася. Корова притерла бік авто.
09 Жовтня 2017, 21:29
Зробили з водія цапа відбувайла...
09 Жовтня 2017, 22:29
Нехай пастух відшкодовуе,і за корів і за побите авто.
09 Жовтня 2017, 22:34
І взагалі,що корови роблять на проїзні частині,на мосі і по за населеним пунктом.Там і знаку попереджувального про перегін скота немає!Нормального адвоката водію і пастух хату продає щоб збитки відшкодувати.
09 Жовтня 2017, 23:25
Стадо корів там переганяють десятиліття. Іншого шляху для перегону худоби не має. Від мосту до найближчих будівель менше 100 м. Так що попереду населений пункт і швидкість потрібно зменшувати. А щоб корови не вискакували декому на машину і не дерли рогом, зупиніться завчасно на під'їзді до мосту. Або ж , не намагайтеся обігнати череду.
09 Жовтня 2017, 23:42
Аскет, те що переганяють десятиліття порушуючи правила не виправдання.Читаємо: http://monolith.in.ua/pdr-vimogi-do-osib-yaki-keruyut-guzhovim-transportom-pogonichiv-tvarin/<br/>7.6.Переганяти стадо тварин по дорозі дозволяється лише у світлу пору доби, при цьому залучається така кількість погоничів, щоб можна було направляти тварин якомога ближче до правого краю дороги і не створювати небезпеку та перешкод іншим учасникам дорожнього руху.<br/>ґ)переганяти тварин по дорогах у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості;<br/>7.8.Особи, які керують гужовим транспортом, і погоничі тварин зобов’язані виконувати вимоги інших пунктів цих Правил, що стосуються водіїв і пішоходів і не суперечать вимогам цього розділу.<br/><br/>А ми бачимо обмежений рух через туман і це вже тоді коли поліція приїхала, коли авто збило корів туман мав бути ще густіший та темніше надворі.Звичайно водій не вибрав безпечну швидкість через погані умови, але і погоничі тварин порушили правила.Хороший адвокат потрібний водію.
10 Жовтня 2017, 00:23
Все має бути згідно з правилами: до відповідальності потрібно притягнути усіх хто винен у цій ситуації: де знак про перегін худоби? Яка швидкість була у водія? Де знак про оформлення ДТП від поліції? Бардак(
10 Жовтня 2017, 02:31
в смислі з водія цапа відбувайла? він що спав за кермом? що значить зауваження для пастуха? як бачиш що корів через міст переганяють то почекай 2 хвилини і їдь далі, для чого пертися в стадо? потім розказуєш рогом машину зачепили, то може то ти машиною кого зачепив?
10 Жовтня 2017, 02:41
Взагалі БАРДАК!<br/>Діма,що корови роблять на мості і за населеним пунктом? І чому ділянка цієї дороги без попереджувальних знаків???<br/>Наприклад,я не місцевий,їду і мушу всю дорогу про корів вельбівських думати?
10 Жовтня 2017, 02:41
Взагалі БАРДАК!<br/>Діма,що корови роблять на мості і за населеним пунктом? І чому ділянка цієї дороги без попереджувальних знаків???<br/>Наприклад,я не місцевий,їду і мушу всю дорогу про корів вельбівських думати?
10 Жовтня 2017, 04:07
Давайте говорити ближче до теми, тобто, корів в тому місці більше немає кудою переганяти! Отже іншого виходу для людей немає як переганяти через міст, знак там є, принаймні був! корів виганяють з дому коли вже світло на вулиці а виганяють з пасовища до темноти, тому що ніхто не хоче потім по всьому селі свою корову шукати.. хто тудою їздив бачив що дорога там вузька і тримати все стадо з однієї сторони практично неможливо... і головне! як ти вже сів за кермо то маєш думати про безпеку руху і адекватно оцінювати дорожню обстановку! якщо на дорозі обмежена видимість то зменши швидкість хоча б задля своєї безпеки, чотири корови завалить то він не 60 їхав! то ще добре що корови, там далі під горочку пішохідні переходи, люди часто в магазин ходять, збив би людину потім би розказували що село не там побудували...
10 Жовтня 2017, 13:06
По перше : ПДР 2017<br/>1. Загальні положення<br/> 1.4. Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що й інші учасники виконують ці Правила.<br/><br/>По друге: <br/> 7.7. Особам, що керують гужовим транспортом, і погоничам тварин забороняється: <br/>ґ) переганяти тварин по дорогах у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості;
10 Жовтня 2017, 13:09
По-перше : ПДР 2017<br/>1. Загальні положення<br/> 1.4. Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що й інші учасники виконують ці Правила.<br/><br/>По-друге: <br/> 7.7. Особам, що керують гужовим транспортом, і погоничам тварин забороняється: <br/> ґ) переганяти тварин по дорогах у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості; <br/>Погоничі явно порушили вимоги пдр. Тому які претензії до водія? Що конкретно він порушив? Їхав не 59, а 79 км/год?
10 Жовтня 2017, 15:26
Ступінь вини водія встановлюватиме суд, але й те що винні пастухи це також однозначно. Тим більше що женуть там корів десятиліттями, то повинні знати, що переганяючи корів за таких погодних умов, необхідно забезпечити безпеку руху( подати знак водіям з обох кінців мосту). Це ж не перший випадок коли за таких обставин ставалися ДТП у тому районі. І на що дивиться поліція?
10 Жовтня 2017, 16:10
Згоден ступінь вини обох буде вирішувати суд...
11 Жовтня 2017, 18:38
Люди добрі! Ви ,напевно, погано знаєте правила дорожнього руху!На проїжджій частині господар повинен проводити тварину на шнурку! Вину повністю покладати на одного шофера не можна! Крім того, де ви бачили на даний час корову вартістю у 20 тисяч? А таку суму шофер відшкодував кожному господареві. Чи подумали ви ,що йому не один рік прийдеться відпрацьовувати ці гроші !? Побійтеся Бога - верніть шоферу хоч половину того, що ви взяли, бо ці гроші користі вам не принесуть, тим більше, що він за нас усіх сидів у окопах у АТО!!!
14 Жовтня 2017, 00:09
Вище було вже сказано що перегін худоби був у світлу пору дня. Кажете , туман ?? Так куди летять водії в тумані якщо нічого не бачать ??? Збив чотири корови ?? Ну пішоходів можна було вп'ятеро більше завалити - чого ж там ? Туман !!! Так уже є що там дорога . Дорога і село . І навряд чи по іншому можна якось зробити. Хіба збоку збудувати ще один міст для перегону худоби . Але , поки що є так як є . Селяни мають поважати водіїв і водії мають розуміти селян. Не цілий же день перегін худоби і триває він декілька хв.- потрібно почекати .
05 Березня 2018, 18:22
Потрібно дивитися куди ви їдите, а не дивитися в небо.
05 Березня 2018, 18:25
Ну добре збив одну не догледів,але це ж чотири.
05 Березня 2018, 18:30
Корови не мурахи як їх можна не побачити.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39