Острожани зможуть долучитися до покращення туризму в місті

29 Вересня 2017, 16:05
3407

Курс «Практика та теорія туризму» презентували в Острозькій академії у четвер, 28 вересня.

Захід відбувся у мистецькій галереї НаУ «Острозька акдемія». Презентацію розпочали трьома розповідями про туризм. Спікерами стали заступник міського голови з гуманітарних питань Оксана Ситницька, виконавчий директор фірми «Княжий Острог» Максим Жуковський та директор музею Острозької академії Анастасія Хеленюк.

Заступник міського голови з гуманітарних питань Оксана Ситницька розповіла: «Відповідно до стратегію розвитку Острог, а пріоритетною галуззю в місті є розвиток туризму. Ця галузь не є швидкою в плані реалізації. Головні проблеми туризму в Острозі: немає такої інфраструктури, яка би могла забезпечити всі потреби міста як туристичного центру, тобто немає готелів. Є транспортні проблеми через розташування Острога. Пріоритетне завдання – включитися у рамки програми «Рівненщина туристична». Є багато екскурсантів, які приїздять на декілька годин, але все оглянути за декілька годин неможливо».


 

Виконавчий директор фірми «Княжий Острог» Миксим Жуковський виступив наступним. Він розповів: «Ми прагнули залучити туристів до Острога разом із різними закладами. Цього зробити не вдалося. Тоді ми почали розвивати виїзний туризм в Україні. В Україні сфера туризму не надто розвинена. Але це не недолік, а перевага, бо це велике незоране поле, яке можна розвивати і яке має перспективу. Це дасть великі плоди».


 

Директор музею Острозької академії Анастасія Хеленюк продовжила: «Присутність людей, що тут зібрались, невипадкова. Це однозначно дасть результат і вам, і Острогу. Ситуацію з туризмом в Острозі можна покращити навіть без втручання влади. Музей Острозької академії - це приклад того, як можна зробити в місті, адже колись це була одна кімната. Поступово він розвивався і це зацікавило туристів. Туристу Острог цікавий. Якщо ми почали надавати якісну послугу туристу, то динаміка відвідуваності музею зростала. Якщо туристу надати можливість більш комфортно почуватися в місті, більше людей будуть приїжджати».

На презентації курсу директор Інформаційного туристичного центру Олеся Гощук також зазначила, що потрібна допомога волонтерів у організації різних заходів. Їх створено багато, а заплановано ще більше.

«Нудно точно не буде! Бо я сама не люблю, коли нудно», - пообіцяла пані Олеся.


 

Курс «Практика та теорія туризму» націлений на те, що дати базові знання про туризм та розвивати туризм в Острозі. Він складатиметься з декількох блоків, буде також теоретична частина, дистанційна та практична. Заняття відбуватимуться 2 рази на тиждень. Курс розрахований щонайменше на 10 осіб. До участі запрошуються усі охочі, зокрема комунікативні та ініціативні особи.

Участь у курсі безкоштовна. Витрати будуть лише на поїздки, що передбачаються курсом.

ФОТО: Інна Катанаха

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024