До Острога з’їхались відомі науковці та вчені з канадознавства

27 Вересня 2017, 18:47
5605

У середу, 27 вересня, в Острозькій академії розпочався Симпозіум з канадознавства.

Захід триватиме впрожовж двох днів. Організовує подію Центр канадознавства Національного університету «Острозька академія».

Цьогоріч Симпозіум присвячений 150-річчю заснування Канади, 125-річчю поселення українців у Канаді та 25-річчю незалежності України. За два дні всі бажаючі зможуть ознайомитися із доповідями 47 вчених та дослідників.

Усіх учасників заходу та присутніх у залі привітав ректор Острозької академії Ігор Пасічник.



 

Директор Центру канадознавства Валерій Полковський також звернувся з вітанням до аудиторії.

До речі, сьогодні, 27 вересня, він святкує 60-річчя. Пан Валерії родом з села Гоща. З 1997 року він мешкає у Канаді, у 2010 роціі створив Центр канадознавства у Острозькій академії. Під час Симпозіуму ректор урочисто нагородив Валерія Полковського титулом почесного професора кафедри англійської філології НаУ «Острозька акдемія».

«Коли ми починали роботу над Центром канадознавства, він був лише другим у всій Україні. Це було важко, тому що не було жодних напрацювань, але ми не опускали рук і не боялися критики. Наша ціль – скоординувати роботу канадознавців усієї України», - зазначив Валерій Полковський.


 

Метою Симпозіуму з канадознавства є створення можливості для відомих науковців та молодих вчених, зацікавлених у глибокому вивченні канадознавчої проблематики, обговорити актуальні питання у галузі канадських студій. Серед основних питань, винесених на обговорення на симпозіумі – дослідження з історії, політології, культури, мови та літератури, освітньої сфери, внутрішньої та зовнішньої політики Канади тощо.

Нагадаємо, що Національний університет «Острозька академія» має майже двадцятилітню історію співпраці з Канадою завдяки обмінним програмам, співробітництву з канадськими навчальними закладами, організаціями та фондами.


 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39