Завершився перший день Острозьких наукових читань

22 Вересня 2017, 15:20
2709

Завершився перший день Всеукраїнської наукової конференції «Острозькі наукові читання», яка проходить в НаУ «Острозька академія» 22-23 вересня.

Вже традиційно 5 років поспіль до Острога з'їжджаються науковці та дослідники не тільки зі всієї України, а й з-за кордону. Цьогоріч «Острозькі наукові читання» відвідали гості з Польщі та інших країн Європи.

«Особливість цієї конференції полягає в тому, що ми щороку змінюємо тематику наших секцій. Це дає нам можливість запрошувати все нових і нових дослідників. У нас немає одноманітності, а є певна мобільність. Цього року ми вирішили зосередитися на історії роду князів Заславських. Це молодша гілка роду князів Острозьких», - розповів  керівник Центру вивчення спадщини князів Острозьких НаУОА  Ігор Тесленко.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник привітав учасників заходу та коротко розповів історію університету, його успіхи та проблеми. Він також зауважив, що незабаром будуть надруковані 2 номери Наукового збірника.

Щороку на «Острозьких наукових читаннях» демонструють цікаві пам'ятки, які пов'язані із князями Острозькими. Цьогоріч це був оригінал листа, написаний від імені князя Василя-Костянтина Острозького. Цей документ зберігається у фондах університету.

Організатували захід Національний університет «Острозька академія» і Центр вивчення спадщини князів Острозьких. У 2017 році «Острозькі наукові читання» відбулися вже вп'яте.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024