В Острозькій академії говорили, як правильно висвітлювати конфлікти в медіа

20 Вересня 2017, 16:00
3102

У стінах Національного університету «Острозька академія» відбувся семінар «Світові стандарти журналістики в умовах війни та кризи». Він тривав протягом двох днів, 14 а 15 вересня.


Ідея організувати цей захід належить викладачу кафедри журналістики Сергію Штрухецькому. Семінар відбувся за сприяння Академії української преси та німецького політичного фонду Фрідріха Науманна за Свободу. Спікекрами стали президент Академії української преси Валерій Іванов, головний редактор сайту «Навини Донбасу» Олексій Мацука та головний редактор журналу «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий.


Учасників заходу привітатв старший консультант проекту фонду Фрідріха Науманна за Свободу Вольфганг Йон і менеджер цього проекту Володимир Олійник. Послухати спікерів семінару прийшли студенти не тільки спеціальності журналістики, а й політології, філософії та документознавства.

Спікер семінару Валерій Іванов розповів учасникам: «Це свого роду зрада професії, тому що ми вчимо критично сприймати медіа. Але ми мусимо це робити, аби медіа працювали професійніше».

Спікер семінару Олексій Мацука також відзначив, що студенти Острозької академії глибоко розуміють проблеми сучасної журналістики, зокрема написання матеріалів щодо різноманітних конфліктів.


«Участь і практиків, і медіа знавців, і представників німецького фонду, який сприяє впровадженню свободи слова в Україні, досить позитивно позначається на взаємодії наукового спектру журналістського і практичної сторони. Я сподіваюся, що студенти максимально почерпнули інформацію, зокрема зі спілкування з Олексієм Мацукою, який практично займається військовою журналістикою», - прокоментувала  викладач кафедри журналістики та співорганізатор семінару Вікторія Назарук.

По закінченню семінару всі учасники отримали новий досвід, знання та навички, а також сертифікати і разом з тим стимул працювати й робити українські медіа професійнішими.


Нагадаємо, що подібні заходи вже стали звичною частиною навчання студентів, а  спікери семінару неодноразово відвідували Острозьку академію зі своїми лекціями. 

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024