Сіянці відсвяткували День села

19 Вересня 2017, 17:30
5775

У кінці серпня Сіянці скликали до себе гостей: близьких і далеких, тих хто народився тут, виріс, тих хто в цьому селі живе й працює, і тих, кого доля, звивистими шляхами, завела далеко від рідного порогу, адже День села – це свято спільне для всіх, хто називає це село рідним домом.

Першим зі святом  усіх привітав сільський голова – Володимир Фурманчук.

Розпочинаючи будь-яку важливу справу, ми звертаємось до Бога і просимо: «Господи допоможи!». Тож до слова запросили протоієрея, настоятеля Свято-Георгіївського храму отця Василя Гончарука. Він розповів про свій духовний шлях в цьому селі та разом із громадою попросив у Всевишнього, аби в кожній оселі села та в кожному серці запанував мир, злагода та благополуччя, повідомляє сайт Острожчина туристична.

До усіх присутніх з вітальними словами звернувся в.о. голови Острозької районної державної адміністрації Іван Сопіга, побажав міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій.

Також Іван Сергійович передав подарунок у сільську раду та  нагородив грамотою Острозької районної державної адміністрації за сумлінну добросовісну працю, активну участь у суспільному та культурному житті села Фурманчук Інну Михайлівну(завідуюча клубом с. Сіянці) та Сербін Марію Хомівну (завідуючу публічно – шкільною бібліотекою с. Сіянці).



 

До привітань долучилась начальник відділу культури і туризму Острозької  районної державної адміністрації Марія Кузьміньчук та вручила грамоти начальника відділу за активну участь у суспільному і культурному житті села, збереження і примноження національного мистецтва нагородила Простопчук Оксану та за активну участь у культурному житті села, збереження і розвиток театрального мистецтва – Федчук Марію (керівника драматичного гуртка клубу с.Сіянці). 


 

Словами не передати тієї вдячності, яку разом з подарунками адресували героям сьогодення – учасникам антитерористичної операції: Володимиру Парфенюку, Ігорю Попчуку, Олександру Лазачуку, Олександру Коцюбайло, Івану Сакідону, Руслану Спічаку, Артуру Демчуку, Василю Рудику.  Нині на контрактній основі в армії України перебувають Ігор Коханський та Дмитро Німко. 

Також на святі були присутні місцеві поети Олесь Ундір та Зоя Стрихарчук-Шустова, які порадували глядачів своєю творчістю.

Ще перед початком дійства у приміщенні бібліотеки була організована виставка робіт майтрів-вишивальниць Наталії Васькевич та Віри Старик «Два кольори», яку підготувала завідуюча публічно-шкільною бібліотекою с. Сіянці Марія Сербін. Поруч – виставка архівних документів про село, які продемонструвала начальник архівного відділу Острозької районної адміністрації Тетяна Ковальчук..


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024