Острожчина: сільські голови зайняли очікувальну позицію у процесі децентралізації

19 Вересня 2017, 09:47
2742

У Острозькому районі і досі вагаються щодо об’єднання громад. 

В рамках роботи «Інформаційного пункту децентралізації» Проекту ПУЛЬС, який реалізує Рівненське регіональне відділення АМУ, консультанти дізнавались, чому люди ніяк не можуть утворити громади.

Фахівці роз’яснили сільським головам та представникам сіл, які вже є результати об’єднання.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла присутнім про формування бюджету громади. Нагадала про додаткові надходження, повноваження та відповідальність. Навела приклади, як у районах почуваються  уже створені ОТГ та ще не об’єднані села. В умовах децентралізації назад дороги немає, тож об’єднуватись доведеться, але сьогодні добровільно, а невдовзі примусово.


 

Люди стурбовані, адже район дотаційний, робочих місць не вистачає. Тому побоюються брати на себе відповідальність за громаду. Консультант з правових питань Василь Курилас наголосив - потрібно всіх брати у громаду, не дивитися бідна чи не бідна сільська рада. Адже тільки так можна усіх підтягнути на вищий рівень. Керівники сільських рад зайняли очікувальну позицію.

Повідомляє проект ПУЛЬС (USAID) Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України

 

Коментарі
19 Вересня 2017, 13:13
Взагалі то слово громада, на мою думку, не підходить. Громада. це група людей, об'єднана спільними інтересами. Громада може бути тільки в окремому селі. Жителю Острога не цікаво, чи поремонтовані дороги у Мощаниці чи Плоскому, в якому стані там об'єкти соцкультпобуту. Це просто територіальне об'єднання і воно вже у нас давно є, називається Острозький район. Навіщо придумувати п'яте колесо до воза. Не крадіть, не грабуйте людей, створіть нормальні умови для розвитку бізнесу і все буде.
20 Вересня 2017, 14:09
Повністю підтримую попередній коментар Олександра
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024