Як острозькі дітлахи підкорювали «Еверест»

14 Вересня 2017, 10:59
4119

Літо вже позаду, а «Території Змін» є що пригадати і є чим поділитися з Острожанами.

З 24 липня по 4 серпня наша команда волонтерів спільно з командою з Нідерландів проводили християнський підлітковий табір «Еверест-2017». 60 дітей з Острога та Острозького району під опікою 20 дбайливих інструкторів провели два незабутні тижні в с. Кленовець на Закарпатті, повідомляє territoryzmin.blogspot/

Табірне життя було повне випробувань на витривалість та фізичну підготовку, спритність, кмітливість, та вміння виживати в екстремальних умовах. Дуже цікавими на таборі були ігри, які примандрували з далеких Нідерландів і швидко прижилися на таборі.


1


 

«Еверест» - став символічною верхівкою для кожного, де можна було забути про звичне життя і вивчити та спробувати щось нове. Разом учасники табору ліпили глиняні фігури й створювали костюми з підручних матеріалів, малювали величезний плакат і готували вареники, проходили курс швидкого занурення в басейн не за власним бажанням, вчилися їсти кавуни, так щоб не забруднити щоки, і звичайно – стали великою і дружною командою.

Табір – це відпочинок, і ще раз відпочинок! Проте, «Еверест» - кардинально інший табір! Це не тільки відпочинок, але гарна нагода повчитися та підтягнути англійську. Хочеш не хочеш, без англійської ніяк – адже половина інструкторів по-українськи не балакали.

Особливо теплими на «Евересті» були вечори. По-перше, було дуже спекотно. По-друге, кожна групка мала цікаві вечірні спілкування біля вогнища. І по-третє, діти мали теплі вечірні привали – час коли ми ставили сценки до тем дня, знайомились ближче, співали, а ще слухали Боже слово і молилися один за одного.




 

Ну і який табір відпочинок в Закарпатті без гір? Звісно, бачити під носом таку красу і не підкорити жодної вершини було б нелогічно. Тому довгим барвистим караваном всі разом піднялися на одну з вершин і мали час для селфі та спільних фото, розваг та спілкувань в групах, і звісно - час щоб побути в тиші наодинці і насолодитись творінням що навколо.

Найголовніше, це те що кожен еверестівець мав змогу не лише активно та цікаво провести час, але познайомитися ближче з книгою мудрості та життя, Біблією. Кожного дня на таборі були біблійні години – час коли учасники та інструктори говорили на цікаві та актуальні теми в світлі біблійних цінностей, такі як створення людини, особистість і дружба, любов та сім’я, гріх та його вплив на наше життя, Ісус Христос, та Його роль в житті кожної людини.

2 тижні, це всього декілька сотень годин, які пролетіли як одна мить. Проте, тепер «Еверест» продовжується в дружніх стосунках, наших спогадах і очікуваннях наступного табору – «Еверест-2018».









1

1

1

1




1







1




 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024