Свинство по-острозьки: букви OSTROH знову розламали

14 Вересня 2017, 16:11
3812

І знову багатостраждальний надпис «OSTROH» розтрощили. Вже не вперше невідомі розламали літеру «H».

Фото чергового факту вандалізму розмістив у спільноті «Острог - місто очима мешканців» Олег Ширяєв.

«Ця ІРМА вже вкотре добралась і до нашого міста», – написав у коментарі до фото пан Олег.


Ми поцікавилися у начальника Острозького відділу поліції Едуарда Холода чи можуть представники поліції вплинути на те, щоб літери перестали ламати:

–  На сьогодні, для забезпечення громадського порядку в Острозі та районі працює три екіпажі, які виїздять на виклики. На жаль, ми не маємо можливості здійснювати постійне патрулювання міста, у зв'язку із браком кадрів. Але дуже важливим на сьогодні є громадська активність та звернення громадян. Якщо ви бачите, що хтось здійснює правопорушення, не соромтеся і телефонуйте 102, тоді поліція зможе своєчасно реагувати на злочини та правопорушення.

Пан Едуард додає, що ситуація з руйнуванням літер відбувається вже не вперше, тому, в центральній частині міста планують встановити ще 4 камери відеонагляду, кошти на них вже виділила міська влада. Додаткові відеокамери дадуть змогу правоохоронцям оперативно реагувати на правопорушення.

Зазначимо, що за скоєння подібних дій законодавець передбачив адміністративну та кримінальну відповідальність. Таким чином, відповідно до ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено стягнення у вигляді штрафу від 51 грн. до 119 грн., або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку. В разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатніми, - адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Відповідності до ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу від 8500 грн. 17000 грн. або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років, крім того, вчинення таких дій групою осіб карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.
 

Коментарі
15 Вересня 2017, 14:17
А якби вони були зроблені з картону, ви просили б виділити міську раду кошти на накриття, щоб вони не могли під час дощу?
15 Вересня 2017, 14:19
Перепрошую.<br/>До минулого коментаря - щоб вони не моКли.<br/>До речі, так іронічно, що зламали літеру саме з гучним написом на ній.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024