Дві ОТГ на Острожчині: за та проти

09 Вересня 2017, 21:45
4128

Телеканал «Рівне1» 7-го вересня організував прямий телеміст Острог-Рівне. Тема online-трансляції – «Об’єднання територіальних громад».

Участь у програмі взяли представники міської та районної влади, а саме міський голова Олександр Шикер, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Сопіга, заступник районної ради Надія Демянчук та голова Межирицької сільської ради Микола Губернюк. А також Рівненські експерти, які допомагали розібратися з питаннями, що виникали в ході дискусії, пише сайт Острозької РДА.

Основними питаннями для обговорення були:

- Чи утвориться в Острозькому районі об’єднана територіальна громада?

- Скільки їх буде?

- Чи приєднаються найближчі села до міста Острога?

Кожен з учасників програми мав змогу висловити свою думку та позицію стосовно цієї теми. Прозвучало чимало запитань та коментарів, ось одне із них до першого заступника голови райдержадміністрації:

«Чи рахували основні критерії спроможності створених громад та на скільки ефективно спроможні дві громади, чи все таки краще одна?»

«За нашими підрахунками ці дві громади є ефективно спроможними, проте  коли Оженинська сільська рада звернулася до сусідніх сільських рад , то дві – повідомили про відмову, а ще одна утрималася від прийняття рішення. Адміністрація, як виконавча гілка влади, схиляється до створення однієї громади в межах району. Одна громада була б значно фінансово потужнішою. Не має необхідності створювати нову інфраструктуру, яка на сьогоднішній день є вже створена в місті Острог» – говорить перший заступник голови райдержадміністрації Іван Сопіга.

Жвава дискусія, цікава інформація для громадян та питання, які потребують ще відповідей. Так відбулася програма «Голос громади» в місті Острог.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром