Влада поступилась громаді: план ремонту районного будинку культури змінять

07 Вересня 2017, 17:50
5435

Острожани вдарили на сполох, адже в результаті ремонтних робіт районного будинку культури центральна частина міста могла втратити історичне обличчя, яке ще залишилося. На щастя, районна влада вчасно відреагувала на обурення громадськості.

«Добра справа з ремонту районного будинку культури, перетворилась в знищення останньої автентичної стіни столітнього будинку. Колись будинок належав родині аптекаря Жолтовського. Будинок був стилізований під оборонну архітектуру острозького замку і виглядав доволі органічно в центрі міста. Після приходу "совєтів" центральний вхід до приміщення зі стилізованими оборонними зубцями перебудували в стилі "Сталінського ампіру", та добудували приміщення актового залу. Від оригінального будинку залишилась лише одна стіна з колонами та віконними порталами. Сьогодні навіть цю стіну було знищено і обкладено будинок мінеральною ватою», – написав у четвер, 6 вересня, на своїй сторінці у Фейсбук острозький мистецтвознавець Микола Бендюк.

На щастя, цього разу влада дослухалася до думки громадськості, щодо збереження автентичного вигляду будівлі Острозького районного будинку культури, тому сьогодні, 7 вересня відбулася нарада, у ході якої обговорено порушене питання та прийнято рішення внести зміни до проектно-кошторисної документації. Фасад північного боку будівлі буде мати такий же вигляд, як і 100 років тому!

Клопотання відділу культури і туризму райдержадміністрації про внесення змін до проектно-кошторисної документації уже спрямовано проектній організації. Проведення робіт на згаданій частині будівлі продовжиться після погодження всіх необхідних документів.

1




Участь у нараді взяли в.о. голови Острозької райдержадміністрації Іван Сопіга (Ivan Sopiha), історик, краєзнавець, художник-реставратор Державного історико-культурного заповідника м. Острога Микола Бендюк, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Віктор Савчук, а також представники проектної організації.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром