Делегація з Острожчини переймала досвід у колег із Польщі

06 Вересня 2017, 14:06
3383

Делегація з Острожчини на чолі з головою Острозької районної адміністрації з 26 по 30 серпня відвідала Сандомирський край (Польща).

Візит до Республіки Польща був черговим кроком в реалізації дієвого співробітництва у форматі Сандомирський повіт (Республіка Польща) – Острозький район (Україна) – Пінський район (Республіка Білорусь), який цьогоріч набрав нових обертів, адже поїздка була багатою на нові знайомства, а від так і на нові можливості для співпраці. Зокрема, відбулася зустріч з делегацією Теленештського району Республіки Молдова, у ході якої голови делегацій домовилися про подальші кроки у налагодженні ділових контактів і взаємовідносин, повідомляє сайт Острозької РДА.

1

2

 

Польська сторона запропонувала насичену програму перебування, головним заходом якого було повітове свято Врожаю. За традицією, що вже склалася роками, з приходом осені господарі дякують землі та працівникам, які на ній трудилися, за отримані плоди.

Впродовж 5 днів члени офіційної делегації Острозького району мали змогу ознайомитися з роботою регіональних підприємств, установ та організацій. Особлива увага делегатів була приділена об’єктам соціальної та освітньої сфер. Поспілкувалися і з місцевими практиками щодо впровадження адміністративно-територіальної реформи на прикладі Сандомирського повіту.Також члени делегації взяли участь в обговоренні змін у розвитку медичної галузі кожного з представлених регіонів.

Вдалим завершенням візиту стало вирішення питань реалізації програм обміну молоддю між регіонами та можливості реалізації спільних проектів у рамках програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна, що матиме вагоме значення для всіх сторін. Поїздка до Сандомирського повіту дозволила на якісно новому рівні представити Острожчину з її багатою історією, культурою та звичаями.

1

1

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024