У Новомалині відкрили меморіальну дошку видатному скульптору Томашу-Оскару Сосновському

05 Вересня 2017, 09:56
2991

У п`ятницю, 1-го вересня, в селі Новомалин відбулася урочиста церемонія з нагоди відкриття меморіальної дошки видатному скульптору Томашу-Оскару Сосновському.

Історична постать першої величини, велетень світової культури Томаш-Оскар Сосновський – є автором більше п’ятдесяти скульптур лише з мармуру, вони сьогодні прикрашають храми й музеї Італії, Польщі, Ізраїлю, Литви, України, його творчість належить громадянам усього світового простору, де зберігаються його прекрасні роботи.


 

З нагоди урочистої церемонії відкриття меморіальної дошки голова Острозької райдержадміністрації Богдан Турович звернувся до присутніх з такими словами: «Сьогодні ми віддаємо шану всесвітньо відомому митцю, людині, яка прославляла Україну і Польщу в своїх творах та в своїх роботах. Дуже символічно, що в День знань, ми присвоюємо ім’я Томаша Оскара-Сосновського навчально-виховному комплексу «Новомалинська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)» і відкриваємо у цьому закладі меморіальну дошку, тому, що таких людей є небагато і нам про них треба пам’ятати».

Для директора школи від голови адміністрації було вручено сертифікат на сантехнічне обладнання, а також керівник району пообіцяв, що до кінця року будуть зроблені внутрішні санвузли.


 

На завершення урочистостей настоятелем свято Іоано-Богословської церкви с. Новомалин – отцем Віктором Шинкаруком та ксьондзом-настоятелем костелу у м. Острог – отцем Вітольдом Ковалєвим було здійснено чин освячення меморіальної дошки.

Усі бажаючі мали можливість покласти квіти до меморіальної дошки Томашу-Оскару Сосновському.

1

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024