В галереї Острозької академії відкрили виставку портретів художника із Луцька

02 Вересня 2017, 17:25
4014 Джерело: Газета «Замкова гора»

Після Інавгурації-2017 — урочистої посвяти першокурсників у спудеї Національного університету «Острозька академія», усі охочі мали нагоду відвідати виставку луцького Романа Петрука «Портрети сучасників».

На виставці представлено 26 робіт, на яких зображені колеги по пензлю Романа, його викладачі, друзі та рідні. У центрі експозиції виставки розміщений портрет відомого художника, на жаль уже покійного, Миколи Стороженка — вчителя Романа Петрука, з яким хлопець працював до останнього його земного дня, пише газета «День»



 

Роман Петрук у 2015 році закінчив з відзнакою Майстерню живопису і храмової культури при Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури (керівник — професор Микола Стороженко), член Національної спілки художників України. Молодий митець — лауреат Премії імені М. Г. Дерегуса в галузі образотворчого мистецтва за серію творів «Портрети сучасників» (2016 р.), також нагороджений медаллю «Трудова слава ІІ ст.» Міжнародного Академічного Рейтингу «Золота Фортуна», працює в галузі живопису, графіки, монументального та сакрального мистецтва. Роман Петрук був учасником понад 40 всеукраїнських виставок та пленерів, а його твори зберігаються в  Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, приватних та музейних колекціях України і зарубіжжя.



 

ФОТО: Газета «Замкова Гора»

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024