Понад 600 осіб на Острожчині ухиляються від сплати аліментів

14 Серпня 2017, 12:01
2976 Джерело: Legalans.com

З 1 серпня Головне територіальне управління юстиції в Рівненській області розпочало жорстку акцію щодо стягнення заборгованості по аліментах. 

Станом на 1 липня 2017 року в Острозькому районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Рівненській області перебуває 647 проваджень щодо стягнення аліментів. Серед них 187 боржник не платить аліменти більше трьох місяців.

– Стягнення аліментів на утримання дітей є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. З 1 серпня Рівненська юстиція оголосила жорсткий контроль по всіх неплатниках аліментів області. Буде все – арешти та реалізація нерухомого та рухомого майна, обмеження виїзду за кордон, звернення до правоохоронних органів ті інші законні впливи на недобросовісних батьків. Будемо діяти гірше, ніж колектори, але виключно в рамках закону і з відповідними наслідками для боржників. Тому, хто є потенційним клієнтом нашої місії, подумайте про своїх і дітей, які вас люблять, і про себе, якщо не хочете додаткових проблем, – зазначила начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило.

Нагадаємо, що 8 липня набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів». Він передбачає збільшення мінімальної суми аліментів на дітей. Відтепер вона не може бути меншою за 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Також Закон має на меті усунути існуючі у чинному законодавстві та судовій практиці України правові колізії та прогалини, які уможливлюють ухиляння платників від сплати аліментів і додаткових витрат на дитину; удосконалити механізм стягнення аліментів і додаткових витрат на дитину шляхом скорочення строку розгляду судом таких справ, спрощення судового захисту прав одержувача аліментів, перенесення тягаря доказування на платника аліментів, врахування прихованих доходів платника аліментів при визначенні розміру аліментів.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром