Декан гуманітарного факультету НаУ ОА Дмитро Шевчук: «Дуже довгий час мріяв стати лікарем»

06 Серпня 2017, 12:05
5458

Першим учасником нового проекту «Бліц» став декан гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» Дмитро Шевчук.

Науковець із чіткою патріотичною позицією, сім'янин і просто чудова людина, яка завжди готова прийти на допомогу студентам. Уже багато років пан Дмитро віддано працює в Острозькій академії.

1. О котрій ви прокидаєтеся? 

Найчастіше 6.00 (а часом навіть 5.45, щоб мати зайвих 15 хвилин, бо маю звичку перед тим, як виходити на роботу, ще почитати пару сторінок якоїсь книги). 

2. Вранці обираєте чай чи каву? 

Залежить від настрою. Одного ранку це може бути чай, іншого – кава. 

3. Чим у собі ви пишаєтеся? 

Питання, відповідь на яке має бути словами з пісні: «Дивлюсь на себе в дзеркало й не може зрозуміти, чому я такий гарний і такий талановитий». Це якщо пожартувати (посміхається – авт.). Я намагаюся не замикатися «у собі». І пишаюся тим, що мені вдається  досягнути із моїми рідними, колегами й друзями. 

4. Яке рішення вам далося найважче у Вашому житті? 

Намагаюся рішення приймати раціонально, зваживши усі "за" і "проти". Це дає можливість уникати «найтяжчих рішень». 

5. Про що ви мрієте? 

Насамперед мрію про те, про що мріють зараз усі українці, аби в нашій країні нарешті запанував мир і ми могли спокійно розвиватися. А якщо менш глобально, то є дуже багато мрій, що стосуються подорожей із родиною, ще «ненаписаних» книг (які у планах), розробки нових академічних курсів для викладання в Острозькій академії. 

6. Що вас найбільше відштовхує в людях? 

Безвідповідальність і недотримання слова. 

7. Яка ваша улюблена страва?

Вареники. 

8. Яку останню книгу ви прочитали? 

Як правило, паралельно читаю дві-три книги – щось із художньої літератури, щось з наукової. З художньої остання Донна Тартт «Щиголь», з публіцистики – Карл Шльогель «Український виклик. Відкриття європейської країни». 

9. Хто з історичних осіб чи наших сучасників є для Вас прикладом і чому? 

З історичних осіб, мабуть, це буде князь В.-К. Острозький через його мудре політичне мистецтво, меценатство, розуміння необхідності закладати фундамент своєї влади завдяки розвитку освіти і вченості. 

10. Ким ви мріяли стати в дитинстві?

Тривалий час мріяв стати лікарем, потім переорієнтувався на гуманітаристику.

Ідея проекту запозичена у сайту «Рівняни».

Коментарі
07 Серпня 2017, 13:54
Журналісти, чому ж ви такі тупі? Абревіатуру пишемо без лапок, назву ф-ту з малої літери, час не буває "довгим". На що дивиться ваше керівництво?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром