Представники Острожчини взяли участь у міжнародному семінарі з питань свободи релігії

28 Липня 2017, 12:43
2878 Джерело: СПЖ

Практичний семінар з питань свободи релігії або віросповідання, ненасильницької комунікації та міжконфесійного діалогу, відбувся минулого тижня у Львові.

До участі у заході долучилися представники влади, священнослужителі УПЦ та УПЦ КП, громадські організації з Рівненщини та Тернопільщини.

Зокрема, у заході взяли участь: перший заступник голови Острозької райдержадміністрації Іван Сопіга, керівник відділу з міжконфесійних суперечок протоієрей Віктор Земляний,  та священик із с. Бадівка, де досі триває конфлікт навколо місцевих храмів.



 

У програмі тренінгів були сформовані команди учасників, які практично розглядали конфліктні ситуації, знаходили можливості для діалогу задля вирішення проблеми. В цьому їм допомагали іноземні експерти.

Лекції і бесіди вели спеціалісти різних галузей, які працюють у різних державах та приїхали поділитись досвідом. Серед них – громадяни Італії, Шотландії, Киргизстану, США, Вірменії, Польщі.

Організаторам вдалося налагодити ефективну комунікацію між усіма учасниками заходу та визначити спільні бачення для ведення подальшого діалогу, що у майбутньому може сприяти мирному вирішенню міжконфесійних конфліктів.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39