Острожчина: рівень радіації у червні знаходився на межі норми

13 Липня 2017, 17:39
3579

У червні Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України провів моніторингові дослідження потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційного фону) по контрольних точках Рівненської області. Рівень радіації визначили і в Острозі.

Дані дослідження проводяться на території обласного лабораторного центру та на території відділів та лабораторних відділень в одному і тому ж місці в один і той же час для достовірності результатів, – повідомляє сайт sesrivne.gov.ua

Результати досліджень свідчать, що розподіл середньомісячної потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання у квітні поточного року на території Рівненщини не перевищує природного фону, який складає 8 –16 мкР/год для території України.

В Острозі рівень радіаційного фону у червня знаходився на межі норми та становив – 16,0 мкР/год, тоді як у квітні – 12,0 мкР/год. Найнижчі показники по області зафіксовані у Сарнах (14,0мкР/год ).

Варто зазначити, що у червні по всій області зафіксовані значно вищі показники радіаційного забрудення ніж зазвичай.

 

 
Коментарі
14 Липня 2017, 17:04
Безграмотно перекрутили інформацію! &quot;Острожчина: рівень радіації у червні знаходився на межі норми&quot;. Що це????? Правильно писати У МЕЖАХ НОРМИ! Не вводьте в оману людей.<br/>Природний радіаційний фон всюди свій, залежно від висоти території над рівнем моря і геологічної будови кожного конкретного району.<br/>Безпечним вважається рівень радіації до величини, приблизно 0.5 мікрозіверт на год. (до 50 мікрорентген на годину). До 0.2 мікрозіверта на годину (відповідає значенню до 20 мікрорентген на годину) - це найбільш безпечний рівень зовнішнього опромінення тіла людини, коли &quot;радіаційний фон в нормі&quot;. Верхня межа допустимої потужності дози - приблизно 0.5 мкЗв / год (50 мкР / год).<br/>І не &quot;радіаційне забруднення&quot;, а радіаційний фон. І в червні було більше сонця звідти й більший фон. Про сонячну радіацію щось чули?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром