ТСН назвало острозького священика спецагентом та любителем комфорту

10 Липня 2017, 11:19
9420

У кінці червня ТСН зняло сюжет про міжконфесійні конфлікти у православ'ї та проблеми переходу вірян з УПЦ до УПЦ КП.

В кінці восьмихвилинного сюжету згадали й про відомого на Рівненщині острозького священика Віктора Земляного. У відео журналіст розповів про нібито статки священика та його роботу у вирішення міжконфесійних конфліктів.

«Улюблена тема усіх антицерковних журналістів: «попи на мерседесах». Цього разу під роздачу потрапив протоієрей Віктор Земляний, якого обізвали «агентом з протистояння релігійним переходам». «ТСН» показала начебто його будинок і начебто його квартиру, не навівши, як завжди, жодних доказів належності цього майна отцю Віктору. А звинувачується він у тому, що організовує захист православних від свавілля розкольників. Це, виявляється, погано», – сайт спілкки православних журналістів став на захист священика.

Зазначимо, що за час служіння отця Віктора в Воскресенському храмі м. Острог було відремонтовано храм, та облагороджено територію навколо нього. На сьогодні при храмі працює недільна школа та створено благодійну організацію.

Нагадаємо, що з травня 2015 року на теренах Рівненщині створили «відділ по забезпеченню безпеки релігійних громад УПЦ», офіційною метою створення якого стало врегулювання конфліктних ситуацій. Керівником відділу був призначений Земляний Віктор Олексійович, настоятель Воскресенського храму УПЦ в Острозі.

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024