Острожани привітали білорусів із Днем незалежності

06 Липня 2017, 12:12
2794

Доброю традицією стали зустрічі представників Острожчини, Сандомирщини та Пінщини на теренах однієї з трьох держав, особливо, коли це стосується найважливіших заходів, які проходять на території дружніх регіонів.

На запрошення голови Пінського районного виконавчого комітету Брестської області Республіки Білорусь Валерія Ребковця делегація Острозького району з 1 по 4 липня побувала на Пінщині. Дата та місце зустрічі обрані не випадково, адже 3 липня білоруські колеги святкують День незалежності.

Офіційну делегацію Острозького району очолив перший заступник голови Острозької райдержадміністрації Іван Сопіга, який від імені жителів Острожчини привітав білорусів з найголовнішим святом держави та вручив подарунок на згадку.


 

Програма святкування була дуже насиченою і різноманітною. Після урочистих привітань почесних гостей розпочався концерт «Під мирним небом Білорусі», лейтмотивом якого було вшанування пам’яті усіх, хто віддав життя за свободу і незалежність Білорусі.

Упродовж дня працювали виставки квіткових композицій, картин, виробів народних умільців, книжкові виставки. Заклади освіти і культури Пінщини презентували тематичні творчі виставки. Для дітей організатори свята облаштували ігровий майданчик «Країна нашого дитинства».

Під час візиту делегати ознайомилися з особливостями функціонування річкового порту, роботою закладів соціальної, культурної та медичної сфер. Не залишилися поза їхньою увагою і сільськогосподарські об’єкти краю.

В результаті зустрічі представники регіонів обговорили перспективні напрямки подальшої співпраці, зокрема про можливість обміну досвідом та реалізації спільних проектів в рамкам транскордонного співробітництва.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024