Депутати вимагають на в'їздах в Острог встановити ваги для вантажівок

04 Липня 2017, 15:12
3538 Джерело: loda.gov.ua

На черговій сесії Острозької міської ради депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільних доріг України та Рівненської обласної державної адміністрації щодо організації габаритно-вагового контролю на в’їздах у м. Острог Рівненської області.

«Через центр міста Острога Рівненської області проходить дорога державного значення Р 05 «Городище - Старокостянтинів». При цьому, для руху вантажного транспорту по цій дорозі у місті Острог передбачено об’їзну дорогу, яка відноситься до доріг місцевого значення. Для забезпечення належного стану об’їзної дороги у м. Острог щороку із бюджету міста виділяються значні кошти для проведення поточних та капітальних ремонтів цієї.

Однак, усі зусилля Острозької міської ради та її виконавчого комітету щодо ремонту та утримання об’їзної дороги не дають належного результату, оскільки більшість транзитних транспортних засобів порушують встановлені допустимі норми щодо ваги вантажу та транспортного засобу в цілому.

У зв’язку із цим, повідомляємо про те, що будь-які подальші заходи щодо утримання та ремонту об’їзної дороги у місті Острог коштом бюджету міста Острозька міська рада буде розглядати лише після встановлення стаціонарних пунктів габаритно-вагового контролю на в’їздах у місто. Тому просимо у найкоротші терміни вирішити питання щодо встановлення вказаних пунктів контролю», – йдеться у зверненні.

До такого нововведення острожани ставляться досить скептично, адже вважають, що значних результатів це не дасть через хабарництво.

«А коли і кого це зупиняло? Плату, так званій «поліції» ніхто не скасовувати. Я добре знаю, як возять «данину» з заводів та елеваторів «кураторам» області», – каже Віталій Гапончак.

«В мене знайомі далекобійники на вагах 150 грн. платять і поїхав далі, а з цим як боротися», – запитуює Юрій Овчарук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024