Острозькі пластуни повернулися додому із навколосвітньої подорожі

03 Липня 2017, 09:22
4922

Впродовж 10 днів на території Рівненщини відбувався пластовий новацький (діти 6-11 років) табір «Навколо світу за 10 днів». Разом із понад ста пластунами різними країнами мандрували і 17 дітей із Острога.

Це був найчисельніший новацький злет, що колись проводився на Рівненщині. У трьох підтаборах, котрі розміщувалися на двох різних oселях одночасно відбували табір у якому взяло участь близько 150 новаків з області, Києва та Донецька.


Під час відпочинку діти гралися у забавки, здавали вмілості, набиралися досвіду у різних ділянках, співали. За 10 днів новаки побували у Англії, дізналися про життя у ОАЕ, готували тако та робили пончо у Мексиці, З'їздили до Острозької академії на екскурсію, сплавлялися на катамаранах та байдарках до Мадагаскару, смажили зефір у Індії, відчули себе борцями сумо у Японії, і в кінці повернулися до рідної України. 


Діти привезли додому багато хороших емоцій та нових друзів. 

«Особисто мені табір дуже сподобався. Діти, подорожуючи щодня новими країнами вивчали їхні звичаї, традиції, відчували себе справжнім гостем тієї місцевості. Всі дуже здружилися, бо як не здружитися в таких позитивних умовах? Взагалом, новаки були в захваті, так як для більшості з них це перший новацький табір. Ті емоції і сльози в кінці табору не можливо передати словами - так не хотілося їхати» – каже, виховниця із Острога Ліза Рожко.

Новацтво передає естафету юнацтву (11-18 років), яке поїхало опановувати нові вершини на юнацький табір «Поліська січ». 

Пластуни Острога, дякують за співпрацю та допомогу міському відділу молоді та спорту та Острозькій районній державній адміністрації.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024