Острожани через вірус не можуть передати показники лічильників

02 Липня 2017, 13:20
3713

Упродовж декількох днів острожани та жителі області не могли передати показники лічильників через сайт «Рівнегазу» та «Рівнеобленерго».

«Передаю показники за послуги зазвичай онлайн... А тут ні газ, ні обленерго не хочуть мати зі мною нічого спільного. Вірус? То збирайте, панство, свої показники самі давнім дідівським методом «по хатах» раз не в силах боротись чи що...» — пише рівнянка Світлана Курупій у своєму Facebook.

Острожанка Тетяна Пащук підтверджує, що і справді упродовж декількох днів сайти зазначених структур не працюють та показники лічильника подати через інтернет неможливо.

«Я вже давно користують онлайн сервісом по передачі показників за газ та електроенергію. В цьому місяці я була сильно схвильована тим, що даний сервіс не працював і я вчасно не передала дані лічильників, що може призвести до розбіжностей в нарахуваннях за послуги. В наступному місяці буде повна не відповідність по споживанню та оплаті», – каже пані Тетяна.
 
Проте, вже у неділю, сайт «Рівнеобленерго» запрацював і острожани знову отримали можливість подати показники лічильника за електропостачання онлайн.

 

Прес-секретар «Рівнегазу» Вікторія Левчук повідомила, що  портал не працює через атаку вірусу «Петя»:

«Передати покази можна до 5 числа. Сподіваємось, що до понеділка ми зможемо подолати наслідки вірусу Petya. Наразі раджу передавати покази за допомогою смс на 7104 або зателефонувати до контакт-центру за тел. 461-104».

Нагадаємо, що цей тип вірусу блокує комп'ютер. Від нього найбільше постраждали великі банківські установи, міністерства та медіа-холдинги.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024