«Тут навіть дихати легше», – гості міста про Острог

27 Червня 2017, 19:26
3673

На Всеукраїнський з'їзд педагогів із предметів духовно-морального спрямування завітало понад 240 осіб зі всіх областей України.

Кореспонденти Район.Острог вирішили дізнатися, яким гості побачили наше місто.

Пані Світлана, пенсіонер (м. Київ):

Коли мені як педагогові й просто віруючій людині запропонували поїхати сюди в складі київської делегації, я ще не зовсім знала, куди вирушаю. Я знала, що Острог – маленьке місто, чула про Острозьку академію... Тільки після прибуття сюди усвідомила масштаби цього українського Оксфорду! Місто хоч маленьке, але дуже затишне. Тут люди на вулицях усміхаються! Здається, в Острозі навіть дихати легше....

Пані Галина, учитель (м. Суми):

Острог мені дуже подобається. Це місто, оповите історією та легендами... Острожани дуже привітні: нам показали замок, розказали про академію, де друкувалися перші книги... Наші Суми теж дуже гарне місто, але... індустріальне, чи що? Рада, що змогла приїхати до Острога.

Павло, священик (Львівська область):

Тут особлива атмосфера, яка відчувається буквально з порога. Мене дуже потішили древні ікони, які зберігаються в храмі. Цей з'їзд - зібрання однодумців від спілкування з якими збагачуюся духовно.

Пані Наталя (Рівненщина):

Я зі Здолбунівського району, майже місцева (сміється -- ред.), але завжди радо приймаю запрошення Василя Миколайовича і приїжджаю і на олімпіаду «Юні знавці Біблії», і конференцію, і ось на з'їзд. Острог для мене - місто натхнення і богонатхненних людей.

Читайте також:

Я люблю своє місто: «Воно прекрасне своєю історією і людьми»

Я люблю своє місто: «Я тут народився – це головне»

Я люблю своє місто: «У нього з’явилося друге життя, друге дихання»

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024