Студентсько-викладацькому храмові подарували коштовне намисто

27 Червня 2017, 14:54
3000

У суботу, 24 червня, рівнянка Наталія подарувала Студентсько-викладацькому храм преп. Федора Острозького коштовне бурштинове намисто.

Пані Наталя розповідає, що в Острозі буває часто, любить місто, завжди відвідує студентський храм, адже тут зберігають близьку її серцю святиню – ікону Ісуса та Стефана.

П'ять років  тому, коли цю ікону лише встановили після реставрації, я була тут на екскурсії з групою людей.  Надзвичайно вразила розповідь, як з образу знущалися - в ікону вистрелили аж 50 разів! Я настільки пройнялась її історією! І в мить, коли задумалася над цим усім, великий разок бурштинового намиста, яке було в мене на шиї, упав. Як це трапилося, досі не розумію: навколо ніхто не ворухнувся, усі уважно слухали екскурсовода. Одна з жінок тоді сказала: "Це Божий знак, залиште намисто тут". Я так і зробила. Деякий час намисто зберігалося тут, біля ікони. Кілька місяців тому забрала його, щоб почистити й надати належного вигляду. Сьогодні приїхала, щоб подарувати намисто на  віки вічні. Хай так буде!  – емоційно розповідає пані Наталя.

 


 

Галина МАКСИМЧУК

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024