В Острозькій академії говорили про те, як Україні стати багатшою

14 Червня 2017, 10:43
2829

У вівторок, 13 червня, у стінах Острозької академії відбулася дискусія на тему «Багатство і бідність світу». Студенти та викладачі розмовляли про книгу Еріка С. Райнерта «Як багаті країни забагатіли…і чому країни лишаються бідними».

Завідувач кафедри культурології та філософії Микола Зайцев та доцент кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу Іван Топішко висловлювали свої думки з приводу вище зазначеної книги, а також щодо того, у якому напрямку Україні потрібно розвиватись далі. Зокрема наголосили на тому, що потрібно покращувати приватний сектор, а не державний.

«Враження від дискусії найпозитивніші. Звичайно, що такі заходи потрібно проводити. Було б цікавіше, якби працювала аудиторія. Сьогодні аудиторія була пасивна, на минулих таких заходах було більше питань від присутніх», – коментує дискусію завідувач кафедри культурології та філософії Острозької академії Микола Зайцев

Микола Зайцев також наголосив на трьох тезах, яким  Україна має приділити увагу, щоб розвиватись економічно. Він стверджує, що державне регулювання, захист внутрішнього ринку та нарощування промислового виробництва зможуть покращити економіку держави.

 «Я вважаю, що такі заходи сприяють всебічному розвитку в усіх сферах. Наприклад, ми можемо розглядати одну проблему з політичної та економічної точки зору, що розвиває наше критичне мислення», – ділиться враженнями від дискусії студентка економічного факультету Алісія Ширяєва.

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024