В Острозі відбудеться Всеукраїнський з`їзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування

22 Червня 2017, 10:33
3290 Джерело: oa.edu.ua

У Національному університеті «Острозька акадесія» 23–25 червня відбудеться  перший Всеукраїнський з`їзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування. До університету прибудуть делегації 24 областей України.

Мета з’їзду – проведення аналізу стану духовно-морального виховання дітей, підлітків та молоді. Розкриття проблеми та окреслення перспективи викладання предметів духовно-морального спрямування в Україні.

Під час роботи з'їзду на пленарному засіданні планують обговорити стан духовно-морального виховання у вітчизняних дошкільних, середніх та вищих навчальних закладах та викладання предметів духовно-морального спрямування. На секційних засіданнях, що відбудуться у суботу, 24 травня, йтиметься про духовно-моральне виховання в контексті концепції нової української школи, перспективи викладання предметів духовно-морального спрямування, механізми впровадження предметів духовно-морального спрямування у дошкільних, загальноосвітніх та вищих закладах освіти.

Також заплановано презентацію низки посібників, що сприятимуть інтегруванню духовно-моральних цінностей у процес викладання загальноосвітніх дисциплін.

До участі запрошують представників обласних, міських і районних управлінь освіти і науки, вищих навчальних закладів; науковці, що вивчають проблеми духовно-морального виховання; директори загальноосвітніх навчальних закладів, викладачів предметів духовно-морального спрямування, представників релігійних і громадських організацій, психологів, соціологів та всіх охочих.

Нагадаємо, що в Острозі постійно проводяться змагання із предметів духовно-морального спрямування для дітей та вчителів, а також працює науково-дослідницька лабораторія християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024