Щоб воду не відключали, острожанам варто підписати петицію

13 Червня 2017, 10:07
3431 Джерело: talnivska.com.ua

Для цього потрібно підписати петицію, яка розміщення на сайті «Розумне місто» про «Реконструкцію системи водопостачання». Автор Петиції Олег Ширяєв пропонує встановити на насосній станції частотний перетворювач.

«На практиці видно, що застосування частотного перетворювача для управляння насосною станцією дозволяє не лише економити електроенергію, але й суттєво знижує розхід води за рахунок зменшення числа аварійних випадків ( переважно такі аварійні ситуації можуть спричинятися гідравлічним ударом)», – йдеться у тексті петиції.

Для того, щоб було зрозуміло, як саме відбувається економія електроенергії, варто розглянути схему роботи насосної станцій. З  резервуара чистої води за допомогою  насосу вода подається у водопровідну мережу. Споживання води впродовж доби ніколи не буває рівномірним.

Протягом першої добової чверті – з 12-ої ночі до 6-ої ранку – розбір води мінімальний, його практично немає, тому тиск збільшується, що дає навантаження на мережу. У цей час зазвичай відбувається найбільша кількість проривів.  З 6-ої до 9-ої ранку споживання води різко збільшується і тиск падає. Це година пік, коли люди використовують найбільшу кількість води. З 9-ої до 17-ої години тиск знов підвищується, адже в цей час практично ніхто водою не користується, а ввечері, протягом останньої, четвертої чверті, розбір води знов великий, на відміну від тиску, який знижується.

Встановлення  на насосній станції частотного перетворювача  дозволяє вирівняти тиск у водоводі і тримати його. 

Якщо вам набридли проблеми із водопостачанням, вам варто ПІДПИСАТИ ПЕТИЦІЮ

  Насосна станція з частотним перетворенням дозволяє:

  • Економити електроенергію, налаштувавши роботу електропривода в залежності від реального водоспоживання (ефект економії 20-50%);
  •  Знизити витрата води, за рахунок скорочення витоків при перевищенні тиску в магістралі, коли витрата водоспоживання у дійсності малий (в середньому на 5%);
  • Зменшити витрати на профілактичний і капітальний ремонт споруд і устаткування (всієї інфраструктури подачі води), в результаті припинення аварійних ситуацій, викликаних зокрема гідравлічним ударом, який нерідко трапляється у випадку використання нерегульованого електропривода (доведено, що ресурс служби устаткування підвищується мінімум в 1, 5 рази);
  • Досягти певної економії тепла в системах гарячого водопостачання за рахунок зниження втрат води, що несе тепло;
  • Збільшити напір вище звичайного в разі необхідності;
  • Комплексно автоматизувати систему водопостачання, тим самим знижуючи фонд заробітної плати обслуговуючого і чергового персоналу, і виключити вплив «людського фактора» на роботу системи, що теж важливо.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024