У костелі Успіння Пресвятої Діви Марії відбулося святкове Богослужіння

29 Травня 2017, 13:45
4740 Джерело: catholic.volyn.ua

Святкове богослужіння у костелі Острога відбулося з нагоди 25-річчясвященицького служіння та 50-річчя життя о. Вітольда-Йосифа Ковалів, яке відбулося у суботу 27 травня. У цей день, численно зібрані парафіяни та гості, дякували за дар життя та покликання настоятеля цієї парафії.

Службу Божу у острозькому костлі відправляли священики Луцької та Кам’янець-Подільської дієцезії, а також греко-католицький священик. На початку проповіді єпископ Мар’ян Бучек, пригадав час 25 річної давності — свячення  о. Вітольда-Йосифа Ковалів, його приміційну Службу Божу і коли він, як ново висвячений священик, приїхав в Україну. Для можливості кращого зрозуміння специфіки праці священиків у 90-ті роки на цих землях, єпископ пригадав історію розвитку Римсько-Католицької Церкви, а також завдання які лягали на плечі душпастирів та труднощі з якими їх потрібно було боротися.


Говорячи про жертовне 25 річне служіння  о. Вітольда-Йосифа Ковалів та його неоціненний вклад у ремонт знищеного храму, який комуністична влада закрила у 1946 році і лише у 1989 році віддала парафії, єпископ підкреслив ще один спосіб в який Ювіляр служить не лише місцевій громаді католиків, та Луцькій дієцезії, а навіть поза її межами — це започаткування та випуск газети «Голос Волині».  На завершення проповіді владика просив усіх зібраних молитися за своїх священиків а о. Вітольду-Йосифу побажав щедрого Божого благословення, дарів Святого Духа та опіки Пресвятої Діви Марії.

Під час молитви вірних о. кан. Вальдемар Шляхта додав ще одне прохання про Божі дари та щедре благословення  для ординарія Луцького єпископа Віталія Скомаровського у річницю його пресвітерського рукоположення.




За матеріалами сайту: catholic.volyn.ua

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39