Слобідчани вимагають, аби їм відбудували школу

25 Травня 2017, 15:36
2808

У четвер, 25 травня, на сесії Острозької районної ради були присутні жителі села Слобідка, які вимагали у депутатів, щоб ті відбудували знищену пожежею школу.

За словами слобідчан, клуб, який мають реорганізувати під навчальний заклад, зовсім для того не годиться, адже він в аварійному стані та біля нього дуже близько знаходиться річка Вілія, що небезпечно для дітей, адже там уже були нещасні випадки та втопилося 2 дітей.

На обурення селян голова Острозької районної адміністрації Богдан Турович повідомив, що можливості, та й потреби теж, будувати нову школу в районі немає. Адже у слобідській школі навчалося 38 дітей, які без проблем можуть влитися у школи с. Межиріч та Острог.

«Інший варіант – закрити школу та садочок повністю і возити дітей в Межиріч на навчання», – додав Богдан Турович.

«Клуб ми віддавати не будемо! Наші діти вчилися вже й у Межирічі, й в Острозі, нам цей варіант не підходить. Ми й надалі добиватимемося відбудови нашої школи», – стверджують жителі Слобідки.

За словами начальника районного відділу освіти Олександра Харчука, запропонований варіант є найбільш реальним, для того, щоб зберегти в селі хоча б школу перших ступенів та садочок.

«На сьогодні діти зі Слобідки навчаються в другу зміну в Межиріцькій школі, але це заборонено законодавством, з дозволу обласного відділення освіти ми змогли організувати такий процес, але з вересня так не буде. Якщо ми не адаптуємо приміщення клубу під школу-садочок, тоді діти зі Слобідки будуть навчатися в інших населених пунктах (Межиріч, Острог). І якщо ви думаєте, що зможете дітей не віддавати в школу, то я вам скажу, що це у вас не вийде. Батьки зобов'язані віддати дітей в школу, щоб вони отримали освіту», – каже Олександр Харчук.

Депутати районної ради прийняли рішення реорганізувати комунальний заклад Навчально-виховний комплекс «Слобідська ЗОШ І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» у Навчально-виховний комплекс «Слобідська ЗОШ І ступеня – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)». Тобто відтепер школярі із 5 по 11 клас навчатимуться у найближчих школах вищого рівня.

Нагадуємо:

У понеділок, 17 квітня, сталася пожежа в одноповерховому приміщенні Навчально-виховного комплексу Слобідської ЗОШ І-ІІ ступенів, ДНЗ ясла-садок розміром 25х8 у селі Слобідка. У школі навчалося 38 школярів та 18 дошкільнят.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50